Valoa syksyn pimeyteen

Rela-Kurko ennakot

 
20151112_maastokuva_1920

Jos aikaisemmissa Kurkoissa on maastot valittu asiakaslähtöisesti, niin Rela-Kurkossa järjestelykoneisto päätti heittää asiakastyytyväisyystutkimukset romukoppaan ja järjestää kurkoilu pelkästään
järjestämisen mielekkyyden kannalta:
– kartta on mukava tehdä
– rastit on mukava viedä
 

Niinpä maastoksi valikoituikin palanen, jota on piiloteltu suunnistajilta ja erityisesti kurkoilijoilta pitkään. Ja syystäkin. Vesalan pysty- ja tummanvihreiden kauheuksien keskeltä löytyi nimittäin suorastaan poikkeuksellinen maastonpalanen, jossa kivikoita ei ole ja harvat risukotkaan eivät juuri menoa hidasta. Metsänhoidollisia toimenpiteitä alueella on suoritettu viimeaikoina vain pienillä alueilla, joita kurkoilussa lähinnä sivutaan ohimennen. Ja jos kartan valkoinen väri alkaa kyllästyttämään, niin maastosta löytyy kyllä läpipääsemättömiä alueita, joissa voi käydä jäähdyttelemässä kuumana käyvää konetta. Korkeuserot ovat paikallisesti maltillisia, vaikkakin sen verran maasto on sopivasti länteen päin kallellaan, että koko kartan alueella korkeuseroa löytyy vajaa sata metriä.

Radoilla suurimmaksi haasteeksi nousseekin kova vauhti. Tässä maastossa maisema vaihtuu ja rastit tulevat sekä menevät nopeasti. Kannattanee siis ainakin hieman välillä jarrutellakin. Lisäksi ratamestari on kieroillut muutaman kapulan rattaisiin, jottei hyvä näkyvyys aiheuttaisi ihan pelkkää letkajenkkaa. Hajonnoissa on pääsosin suosittu fyysistä, taidollista ja teknistä hajontaa. Lisäksi rastit kannattaa edelleenkin kiertää oman hajontansa mukaisessa numerojärjestyksessä.

Kartta on kokoa A4, mittakaava 1:7500, käyräväli 2,5m ja valmistunut 10/2015. Kartassa on yksi mainoslogo, joka ei haittaa kartan luettavuutta. Kartta kannattaa laittaa omaan pussiin, kunhan ensin on varmistanut ettei sieltä löydy kartantekijän suojaamiseen tarkoitettua vajaan puolen miljoonan euron käteisvarantoa. Kartta on läpäissyt viimeaikaiset ihmiskokeet, joten kovin abstraktista taideteoksesta ei ole kyse. Kartalla on pari kiellettyä aluetta, jotka koskevat erityisesti kurkoja. Kielletyn nurmipellon pohjoisimmassa nurkassa on kapea heinittynyt kaistale, jota voi käyttää, ja tämä on selkeästi merkitty myös karttaan. Muualla pellon puolelle meneminen on ehdottomasti kielletty. Älkää menkö myöskään kielletylle istutetulle hakkuuaukolle.

20151112_karttapala

Kurkoille tarjoillaan 7,4km ja gubeille 5,5km. Helppo elämä kiertää putkensa 2,3km radalla, jossa rohkea rokan syö ja aloittelijatkin voivat turvallisesti hyödyntää polkuja ja muita selkeitä maastonkohteita. Gubet ja Helppo elämä suunnistavat lähes kokonaan valkoisella alueella, kurkoilla vihreää on vain hieman enemmän mutta sitäkin nautinnollisemmin.

Sisäänkirjautumiset suoritetaan Saukkolantien varressa Lähteelänsalon tienhaarassa (Saukkolantie 350). Paikoitus on Saukkolantien varressa tien oikeassa reunassa Keuruuntieltä katsottuna. Suosikaa kimppakyytejä, niin autot mahtuvat tienpätkälle, jossa on hyvä näkyvyys. Sisäänkirjautumispaikalta siirrytään klo 17:50 kilometrin matka lähtö- ja maalialueelle, jossa myös emittien purku suorituksen jälkeen.

 

Tervetuloa!

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *