Valoa syksyn pimeyteen

Mysteeri-Kurko jäi mysteeriksi

 

KurkoCup 2015 sai eilen illalla arvoisensa lopun. Ylä-Muuratjärven mukavan märkä metsä näytti puoliaan, ja ratamestarin näppärät hajonnat pistivät ainakin hitusen lyhyemmän radan suunnistajat välillä sekaisin. Vastapainoksi päästiin nauttimaan myös pitkä pätkä keskisuomalaista hiekkatietä.

WP_20151210_18_10_38_Pro

Tulokset sarjoittain ja väliajat radoittain.

WP_20151210_18_11_24_Pro

 

Mallikartat: Kurkot ja Helppo Elämä.
Gubberadan kiemurat kaikkien pitää selvitellä hajontakaaviosta. Tässä kaikki rastit.

 

Kun osittain uusittuja kiertopalkintoja raijattiin Ylä-Muuratjärven kylätalolle, oli niiden tuleva osoite jo valtaosin selvillä. Vain varsinainen Kurko-sarja odotti yhä ratkaisuaan. Useammankin kisan kauden aikana vienyt Toni Saari joutui viime viikon järjestelyvuorolla päästämään Vesa Taanilan 15 pisteen karkumatkalle. Se tarkoitti sitä, että Tonilta vaadittiin nyt voittoa ja Vesalta nöyrtymistä vähintään kuudenneksi, jotta järjestys vielä kääntyisi. Toni hoitikin oman osansa mallikkaasti ja rymisteli maaliin ensimmäisenä vain joutuakseen pettymään seurakavereidensa panokseen: Vesa väänsi itsensä perille Juho Ylisen jälkeen kolmantena ja vei peikon itselleen.

Gubbe-sarja oli ratkennut jo aiemmin Heikki Kettusen voittoon. Viimevuotinen gubbe veteli tämän syksyn radoilla sen verran tehokkaasti, että kilpailijoilla ei ollut kannuun enää saumoja. Heikki kruunasi kautensa Mysteerinkin voitolla ykkösrastin sekoilusta huolimatta. Jones Kahelin näytti että yhdelläkin jalalla voi saada metsässä jotain aikaan viemällä lyhyemmän radan kakkostilan ennen Topi Leppäsalmea.

Kurkovoittajat 2015

Kurkottarien voittokin oli ratkennut jo hyvissä ajoin ennen finaalia. Miia Niittynen oli kurkorutiinillaan rohmunnut voittoon tarvittavat pisteet. Sairastelut pitivät Miian pois Mysteeri-rasteilta, ja kun kauden kakkonen Anna Kotkajuurikin paranteli jalkaansa, niin Marjo Niittynen tuli, näki ja voitti.

Nassikkasarjan vei tänä vuonna kauden sensaatio Samuli Peltola. Samuli oli jo Lapin lumilla satsaamassa tuleviin koitoksiin, joten palkintojenjaossa oli kannuja pokkaamassa vain kaksi raavasta, mutta sitäkin iloisempaa miestä.

Mysteerikeitto maistuu

 

MysteeriKurkon viralliset tulokset antavat vielä odottaa itseään bugin iskettyä tulospalveluohjelmaan kesken kisan. Syitä selvitellään, ja terroristisen hyökkäyksenkään mahdollisuutta ei ole täysin suljettu pois. Toivoa on kuitenkin, että lopullisetkin tulokset vielä ilmaantuvat kansan tutkittaviksi Kurko-sivuille.

Kauden päätöskisa päästiin kisaamaan varsin mainiosta tukikohdasta. Pimeiltä metsäteiltä oli sateisen joulukuun illan iloksi päästy hulppeisiin Ylä-Muuratjärven kylätalon tiloihin. Kun vielä kyläseurakin tarjosi lämpimät keitot kahvin ja joulutortun kera, niin mikäpä oli kurkoilijoiden ollessa.

Organisaatio kiittää tässä vaiheesa kautta osallistujia ja vetäytyy nuolemaan haavojaan. Saattaa olla, että palaamme vielä palautekyselyn merkeissä. Ja jos ei muuta, niin ainakin ens kauel.

 

4 Comments

 • LajusJaska
  Posted 11.12.2015 at 10:50 | Permalink

  Suurkiitos järjestäjille koko Kurkokaudesta ja erityisesti eilisiltaisesta Kurkocupin arvoisesta lopetuksesta (nimim. kaks kertaa ajassa uinut ja kerran vyötäröä myöten suohon uponnut) Nyt en kuitenkaan saa Gubbehajontataulukosta tolkkua. Mulla on kartta Gubbe 5-1 ja Gubbe 5-2 joka menee 31-36-38-43-45-37-3941-38-47-48-50-52-58, kun Gubbe 4 on kaaviossa tämän mukainen?

 • Mika
  Posted 11.12.2015 at 17:47 | Permalink

  Kiitos, kiitos. Hajontakaaviossa ovat nelonen ja vitonen vaihtaneet paikkaansa.

 • Jussi
  Posted 13.12.2015 at 09:26 | Permalink

  Kiitos kaikille Kurko-cupin ratamestareille, kartoittajille, ajanottajille, koordinaattoreille ja kisajärjestelyihin osallistuneille.

 • Ossi
  Posted 20.12.2015 at 15:04 | Permalink

  Korpilahti-lehdessä juttua tapahtumasta pienin asiavirhein: https://read.edocker.com/#/reader/07cacfd0-a321-11e5-89f4-00155d64030a

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *