Valoa syksyn pimeyteen

Roku-Kurko hajoitti täydellisesti!

 

Kaikkien aikojen ensimmäinen rogaining-kurko hajotti kurkoiluryhmän ennen näkemättömällä tavalla. Matkaan lähti 78 yötä ja vesisadetta pelkäämätöntä suunnistajaa ja lopputuloksena on 70 erilaista suoritusta. Muutamat kulkivat sulassa sovussa kaverin kanssa mikä selittää muutamaa samaa reittiä. Vastaavaan hajontaan tuskin on kurkohistoriassa ennen kyetty?

Osa odotetuimmista yön kunkuista ja kuningattarista vietti kurkocupin houkutuksesta huolimatta rokuli-iltaa. Mitälie sohvalatailumenoja harrastettu viikonlopun SM-yötä varten… Poisjäänneistä huolimatta väkeä riitti.

20150924_Roku_Aikku 49_640

Tällä kertaa selkeän voiton korjasi Aki Saari. Reilu 30 sekuntia vielä jäi aikaakin käytettäväksi ja tuloksena hieno 120 pisteen potti. Aki kulki myös kaikista pisimmän matkan eli 7.915 km. Vain hienoisesti kuljetussa matkassa jäi jälkeen kakkoseksi tullut Pauli Leinonen 7,823 km reitillä. Pisteissä eroa oli kuitenkin jo kahdeksan pistettä eli Akin reitti oli selkeästi tehokkaampi. Paulia myös rasitti yksi miinuspiste koska aikaa kertyi viisi sekuntia yli sallitun. Paulin kokonaispisteet olivat 112 pistettä. Kolmannen sijan nappasi kokenut rogaining-kettu ja Lapin poikana kangasmaastoissa kuin kotonaan ulkeva Marko vapa. Marko saalisti 107 pistettä ja joutui myös kärsimään yhden miinuspisteen 01:00:54 ajalla.

Naisten kärkituloksen suunnisti tällä kertaa Elina Alvoittu ja jätti 74 pisteellä taakseen ison liudan miehiä. Kakkossijalle ylsi Iida Peltonen 61 pisteellä ja kolmanneksi Eija Kestilä 59 pisteellä. Tiukka on ollut taistelu kakkossijasta sillä Iida ja Eija ovat saapuneet maaliin aivan peräkkäin ja molemmilla on sama määrä rasteja.

Gubbesarjan kärjessä Jake Puttonen 99 pisteellä, joka on kokonaislistassakin viidennellä sijalla. Vain Ross Morrison kiilaa Jaken ja Kurkojen kärkikolmikon väliin. Aina kärkisijoilla viihtyvä Jones Kahelin nappaa kakkossijan 88 pisteellä. Jones erottuu muista kärkimenijöistä pienimmällä määrällä rasteja mutta sitäkin paremmin valituilla. Kolmanneksi yltää Heikki Kekoni 81 pisteellä ellei Topi Leppäsalmi paljastu myös gubbesarjalaiseksi.

Nuoremman polven vauhdikkain oli Konsta Sipiläinen 80 pisteellä. Tällä olisi napattu neljäs sija gubbesarjassa. Nuorista naisista en osaa sanoa mitään.

 

Kartta ja Tulokset
Tässä myös Eresultsin väliaikadata.

 

Sarjoittain pisteitä laskeskellaan hieman myöhemmin. Pohjana sarjajaossa käytetään viime vuoden tuloksia. Jos haluat johonkin muuhun sarjaan kuin mitä viime vuoden tuloksissa lukee niin ilmoitappa ratametsurille: tommi.j.lahtonen@jyu.fi.

 

Seuraavaksi yörogaining-kokemukseksi suosittelemme Tampereen yö-rogainingia, joka on hieman kuin kurkocupin osakilpailu kerrottuna kahdeksalla.

Ratamestari kiittää osallistujia ja suuntaa itse päivänvaloon ja Vuokatti-rogainingiin.

 

Lisää Touhon kuvia Terän kuva-arkistossa.

 

20150924_Roku_Aikku 54_640

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *