Valoa syksyn pimeyteen

Joutsanpommi-Kurko ennakko

 

Nyt kun SM-yösuunnistukset on käyty, voivat suunnistajat panostaa täysillä Kurko Cupiin. Seuraava kurkoilu-osakilpailu käydään Joutsan Väihkölässä. Kilpailukeskus sijaitsee ratamestarin pihalla, josta siirrytään johdetusti noin kilometrin matka kurkoilun lähtöpaikalle. Lähtöpaikalle siirtyminen alkaa kello 19.30.

Maasto on monimuotoista talousmetsää: avokallioita, männikköä ja kuusikkoa. Maastosta löytyy kulkukelpoisuudelta erinomaisia paikkoja, toki myös pusikkoa löytyy, mutta miksipä suunnistaja pusikoihin lähtee, jos hyvääkin baanaa on tarjolla. Korkeuserot ovat maltilliset, muutamia jyrkkäpiirteisiä nousuja tosin löytyy matkan varrelta. Kuvia ei ole otettu viereisestä maastosta, vaan juuri sieltä missä kurkoilijat tulevat kulkemaan.

20151001_Kuva_01_640

Tarkemmin sanottuna kilpailumaasto sijaitsee Autioniemessä. Kuten nimestä voi päätellä, ihmiset eivät ole niemessä paljon liikkuneet. Ainut suunnistajaa hidastava tekijä voi olla keräämättömät puolukat, joita riittäisi usealle thaimaalaiselle marjanpoimijalle.

20151001_Kuva_02_640

Kartta on loihdittu laserkeilausaineistoa pohjana käyttäen. Karttaa on tehty sillä periaatteella, että rastiympyröiden läheltä kartta pitää paremmin paikkaansa kuin muualta. Eli jos kartta ei pidä paikkaansa, et ole lähelläkään rastia. Kyseessä siis normisuunnistuskartta, mittakaavaltaan 1:10 000, käyräväli 5 m.

20151001_Kuva_03

Kurko porukka pääsee nauttimaan kurkoilusta 6,4 kilometrin radalle. Hajontana on käytetty perhosta, salmiakkia ja vielä kerran salmiakkia. Gubbepuolella matkaa on 4,2 – 4,4 km, hajontana on käytetty viestihajontaa. Ratamestari on yrittänyt tehdä sen verran monta hajontarataa, että peesareiden ei kannata lähteä onneaan kokeilemaan gubberadalle. Helppoa elämää tarjoillaan 2,3 km verran.

20151001_Kuva_04_640

 

Kilpailukeskuksen osoite on Väihköläntie 2. Paikka löytyy kun jatkaa Joutsenlammen edesmenneen hotellin ohitse 2,5 km Joutsenlammentietä. Hotelli on ollut tyhjillään jo muutaman vuoden, mutta nyt turvapaikanhakijat ovat tulossa miehittämään kyseistä kohdetta joten voi olla, että hotellilla palaa muutakin kuin pelkkä pihavalo.

 

Tervetuloa kurkoilemaan Joutsaan!

 

2 Comments