Valoa syksyn pimeyteen

Nisun letitys

 

Matkaan lähti lähes 80 kurkoilijaa, joka määränä himmenee monen tämän kauden startin rinnalla. Sää oli kuitenkin varsinkin alavilla mailla niin märkä ja pimeä, että hattua pitää nostaa näille paikalle saapuneille. Onneksi Nisulan ylänkömaa oli säilyttänyt cooliudensa sen verran hyvin, että paikkapaikoin päästiin lumen makuun. Muualla kahlattiin sitten sellaisessa jäähileessä, kutsutaanko sitä nykyään slushiksi vai miksi. Alijäähtynyt vesi koitui varsinkin Kurko-sarjassa monen kohtaloksi, ja koneisto ei yksinkertaisesti kestänyt tällaisia sub-zero –olosuhteita. Terän Kurkotoimikunnan vuosikalenterivastaavan vastaava sijainen ehdottikin tämänpäiväisessä kvartaalipalaverissa, että ensi vuonna KC-brändiin lisättäisiin Lasol-sarja, jossa denaturoidut atleetit pääsisivät kamppailemaan toisiaan vastaan vailla jäätymisen uhkaa. Odotamme nuijan pamahdusta tämänkin ehdotelman suhteen.

Kuva laavulta_800

Tänä vuonna vahvoja kehittymisen merkkejä osoittanut Toni Saari vei tälläkin kertaa Kurko-sarjan voiton. Saaren kanssa samaa K6-hajonta-arpaa raaputtivat myös Marko Tölli, Mikko Lepo ja Juho Ylinen. Näistä kaksi ensimmäistä pysyivät Saaren vauhdissa melkein kakkosvälin puoleenväliin saakka. Ylinen sen sijaan taisteli loppuun saakka voitostakin, ratkaisun tapahtuessa reitinvalinnalla viimeiseltä väliltä maaliin. Myös Saari kärsi kylmyydestä, ja silminnäkijä- tai oikeammin korvinkuulijalausuntojen mukaan käytti itsensä sulana pitämiseen suomalaiskansallisia manauksia. Runsain mitoin. Isiensä mailla kisaillut Aleksi Ilmonen kiri kolmanneksi ennen pimeydessä vaeltanutta Vesa Taanilaa. Mikko Lepo nappasi vuoden kovimmat pisteet viidennellä sijallaan ja kolkuttelee uhkaavasti yhteistuloksissa neljäntenä majailevan Puttosen jenkkakahvoja. Raskaansarjan mestaruudesta käydään siis vielä raaka vääntö jossa ei kilojouleja säästetä.

Jäämies Toni kippurassa_800

Gubberadalla päästiin myös tekemään aikaisempia osakilpailuja enemmän nk. omaa työtä. Osin tämä oli hajontojen ansiota mutta suuri tunnustus joudutaan antamaan rastille 112. Siellä oli monella hätä pidemmänkin aikaa. Kaikki kävivät tällä rastilla kaksi kertaa ja moni onnistui hupeloimaan sen parissa aikaa molemmilla kerroilla. Statistiikoille tiedoksi, että ensimmäisellä kerralla pohjoisesta saapuvista 20 suunnistajasta 3 naulasi rastin suoraan, etelästä prosentti oli parempi, 6/17. Ulkopuolinen saattaisi arvella, että kartassa on tuossa kohtaa jotain hämminkiä, mutta ratamestari kiistää jyrkästi väitteen. Hän kertoo kartoittajan kanssa pitäneensä palaveria ko. alueen kartoittamisesta ja työ on absoluuttista briljanssia. Erot kärkikolmikon kesken olivat selkeät. Kari Kallio päihitti Ossi Heikkilän vajaalla kolmella minuutilla ja hänestä reilun minuutin jäi Ari Hämäläinen. Kallio ja Hämäläinen kiskoivat itseään yhteistuloksissa aimo leiskautukset ylöspäin. Ossi kiikkuu yhteistuloksissa toisena ja nipisti eroa kärkimieheen KettusHeikkiin muutamalla pisteellä, Heikin sijoittuessa neljänneksi. Naisissa yhteistuloksien kärkinainen Miia Niittynen oli myös nopein kaikki rastit kiertänyt leidi. Tuulia Viberg tykitti toiseksi ja kolmanneksi itsensä sinkosi Sari Lilja. Nassikoita edusti Nisu-Kurkossa Samuli Peltola ja jatkoi samaa vakuuttavaa putkea, josta hänet on opittu jo aiempina viikkoina tuntemaan. Loistavaa!

 

Mallikartat: Kurkot, Gubbet ja Helppo Elämä.

 

Tulokset sarjoittain ja väliajat radoittain.

 

Ensi viikolla uudet (vai vanhat) kujeet Nojosniemessä. Yritetään Kurkot edes joku saada hyväksytty tulos sieltä. Edellisellä kerralla se ei onnistunut. Kuka tunari se muuten siellä letkan kärjessä leimasi väärällä rastilla?

Valaistua maastoa_800

8 Comments

 • SamiL
  Posted 27.11.2015 at 10:42 | Permalink

  Tämä alkaa tuntua jo järjestäjien suunnalta vainoamiselta tai ainakin ikärasimilta emittiäni kohtaan. Tiedossa oli että Vipan 0-leimasin ei ole vilkutellut minulle enää pitkään aikaan, mutta että kotiseuranikin nolla aloitti tämän?! Vai pitääkö oikeasti uskoa että emittini on päättämässä yhteisen taipaleemme. Tuon oranssivihreän kanssa on tehty monet yhteiset pummit. Varmasti kävin eilen viimeisellä rastilla. Tiukka kisa Samulin kanssa loppukirissä. Hutterrin kannustuksen siivittämänä vein lapselta tikkarin suusta tai ehkä paremminkin pidin sen omassa suussani kun olin viimeisellä rastilla myös ensin.

  R.I.P 74223

  • Pyry
   Posted 27.11.2015 at 19:13 | Permalink

   Tämä selvityksessä, leimaa ei tosiaan tullut joten kun on alkuperäinen kortti sulla
   niin voipi vedellä viimeisiään.

 • AnttiPe
  Posted 27.11.2015 at 13:08 | Permalink

  Siis mitä ihmettä! Melkein puolet kurkoista keskeytti. Ilmankos siellä metsässä oli niin hiton hiljaista! Hieman tarvisi saada kovuutta koulutukseen, ettei ihan heti luovuteta kun on lapaset mävät 😉

 • AnttiPe
  Posted 27.11.2015 at 13:26 | Permalink

  Kuis muuten Kurko 5 radalla on rasteja yks vähemmän kun muilla? Tarkemmin ottaen koodi 130 näyttäs uupuvan.

 • ErkkiA
  Posted 27.11.2015 at 13:56 | Permalink

  Kiitos järjestäjille. Vaikka keskeytin, niin olisi mukava nähdä oikeat väliajat rastille 11 saakka. Merkitty radalle Gubbe-6. Menin pääsääntöisesti kuitenkin radan Gubbe-5, vaikka aluksi kävinkin etukäteen varmistamassa, että loppupään rastit on kohillaan.

 • Posted 27.11.2015 at 19:01 | Permalink

  Kiitos järjestäjille, kävin kyllä varmasti viimeisellä rastilla, taitaa olla emit lopussa, jos ei leimaa löydy.

  • Pyry
   Posted 27.11.2015 at 19:14 | Permalink

   Tämäkin selvitetään, sama homma vanha taitaa vetää viiemisiään.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *