Valoa syksyn pimeyteen

Nisua uuniin!

 

Kurko Cup saadaan vihdoinkin polkaistua kunnolla käyntiin! Tähän saakka meidän peesareiden tehtävänä on ollut yrittää seurata kärkikaasuttelijoiden hunajaisia hajujälkiä ja itkeä torstai-iltaisin itsemme uneen muistellen ilmastonlämpenemistä edeltäviä aikoja. Aikoja, jolloin rastilta rastille vei kaksi metriä syvä ura lumen keskellä. Aikoja jolloin aikaero kärkeen mitattiin Omegalla. Aikoja joiden emme enää uskoneet palaavan. Vaan nyt se aika on koittanut; sokerikuorrutetun pullan tuoksuinen, vuoden ensimmäinen lumikurko kauhotaan tulevana torstaina Nisulan ylänköalueen alaosan keskustan tuntumassa.

DSC_0065_640

Ratoja on taas tarjolla monenlaisia. Suunnitteluperiaate on kuitenkin ollut kaikissa sama; rastit pitää pystyä viemään paikoilleen moottorikelkalla sillä eihän länsimaalaiselle ihmiselle lumessa kahlaaminen sovi. Heikon jäätilanteen ja vähätehoisen Lynxin vuoksi pari järvirastia jouduttiin tämän kriteerin vuoksi hyllyttämään. Kelkka on kuitenkin tankattu kerosiinilla ja isä ja poika Puttonen lähtevät huomenna kuopsuttamaan Tervamäen kupeita pahat mielessään. Ratasuunnitelmat ovat tietysti vielä tällä hetkellä hyvin summittaiset, mutta luotamme siihen että inspiraatio valtaa meidät ennen torstai-iltaa. Nyt sääennustetta tutkaillessamme olemme tulleet siihen tulokseen, että kisailtana maastossa vallitsee kova hankikanto, nk. kerste. Sen takia matkoja on ajateltu venyttää 20-70%. Kova hanki on nopeampaa askellettavaa kuin asfaltti.

 

Hajontakaaviot on tällä kertaa plagioitu naapurikylän, Rutalahden mytologioista. Eniten käytetään kylän legendaarisemman mutkan, Vinkkelinmutkan, mukaan nimettyä Vink-keli –hajontaa. Mystisintä Vinkkelinmutkassa on tietysti se, että se on mutkan lisäksi risteys. Vielä kun Kurkorataan on suunnitteilla Twin-keli, twin-keli (little star) –hajonta, ovat ratamestareiden nakit viuhuneet vinhasti heidän kalkuloidessaan mahdollisten hajontojen määrää. Helpon Elämän radalla niitä lienee maksimissaan yksi. Muulla juhlaväellä ymmärtääksemme enemmän. Mutta tästä ja muusta enemmän keskiviikkoaamuna, kun palaamme moottorikelkkasafariltamme. Tällä hetkellä varmaa ei ole kuin se, että opastus kisakeskukseen alkaa tästä, kisakeskus on samassa paikassa kuin syksyn yö-kansallisissa ja yhteislähtö tapahtuu kello 18.00.

 

Koettakaa saada Kurko-himoltanne nukuttua!
 

Jake
 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *