Valoa syksyn pimeyteen

Rela-tkaa!

 

Kansallistaitelijamme ja maamme ensimmäisen pyöräilyharrastajan I.K. Inhan 150-vuotisjuhlapäivänä suunnistettu Rela-Kurko tarjoili suunnistajille palasen Jyvässeudun valkoisinta ja ehkäpä myös vihreintä aluetta. Ratamestarin varoittelut ennen lähtöä pellon pohjoispuolella tehdystä vihreän alueen harvennuksesta eivät ilmeisesti kaikkia kurkoja tavoittaneet, sillä osa kurkoista yritti suoraan lähes läpipääsemättömän alueen läpi, vaikka valkoisia pitkin olisi päässyt muutaman kymmenen metrin päähän ykkösestä. Ja kun ratamestarit olivat vielä rakentaneet pienen hajontapommin valtion viheralueella sijainneille ykkösille niin jyvät olikin eroteltu akanoista jo hyvissä ajoin. Ratamestari hieman yllättyi, että se helpompi ykkönen oli lopulta huomattavasti vaikeampi ykkönen, ja niinpä helpompaa ykköstä kompensoimaan asetettu vaikeampi kakkonen kasvatti eroa vielä lisää toiseen hajontapariin verrattuna.

Loppulenkeillä vauhdikkain ryhmä löytyi A-hajonnasta, ja lopulta voiton korjasi viime viikon kiemuroistaan toipunut Samuel Heinonen heti perässään kolmikko Jere Pajunen, Teemu Karjalainen ja Jere Kommio.

20151112_voittajat

Myös Gubeissa vaadittiin tarkkaavaisuutta heti alkukiihdytyksen jälkeen, sillä ykkösiä oli ripoteltu kolme kappaletta varsin pienelle alueelle. Ilmeisen moni oli tällä pöästy myös yllättämään. Hajontaa oli myös enemmän kuin Kurkoissa, ja niinpä kärkimiehet tulivatkin maaliin yksitellen omilta hajonnoiltaan. Tälläkin kertaa voiton vei Kooveen värit, kun Kari Kallio oli lähes ylivoimainen ennen alkukautta hallinnutta Heikki Kettusta sekä Jussi Hietalaa. Kurkottarissa Miia Niittynen ei nyt Gubbekärkeä hätyytellyt, mutta oli pari minuuttia nopeampi Tuulia Vibergiä ja Anna Kotkajuurta. Nassikoissa Samuli Peltolan ja Konsta Sipiläisen taistelu kääntyi tällä kertaa Peltolalle.

20151112_gubet

Helpossa elämässä helpointa elämää vietti Anssi Hokkanen selvällä erolla ennen Pia Kauhasta ja Otto Liuhaa. Mainittakoon vielä, että Otto voitti tälläkin kertaa äitinsä.

 

Tulokset sarjoittain ja väliajat radoittain.
Lähtö tapahtui noin 6 min myöhässä, joten sen verran on kaikilla ylimääräistä tuloksessa ja 1. rastin väliajassa.

 

Kartat: Kurkot, Gubbet ja Helppo Elämä.

 

Radoissa oli pituutta vähintään riittävästi, sillä ratamestarin olettamat ihanneajat ylitettiin muutamalla minuutilla. Liekö kosteus ja pimeys hidastanut maastoa odotuksia enemmän, vai tehtiinkö helpohkossa maastossa sittenkin kovassa vauhdissa liikaa virheitä? Varsinkin Gubberadan suunnittelu asettaa omat haasteensa, sillä kärjessä viilettävät nuorekkaat nelikymppiset miehet ja Suomen huippunaiset, kun taas toisaalta ikähaitarin toisessa päässä juoksennellaan jo normaalimatkan ja erikoispitkän matkan välimaastoissa. Ja vielä yöllä.

Joka tapauksessa, Rela-Kurko -tiimi kiittää kauden osallistujaennätyksen tehneitä kurkoilijoita. Ratamestari ja kartoittaja lähtee nyt varmuuden vuoksi kartoituskurssille ja toinen ratamestareista Lappiin hiihtämään.

 

One Comment