Valoa syksyn pimeyteen

Juurikka-Kurko – paluu Kurko-Cupin juurille

 

”KurkoCup on mennyt ihan kuralle! Jätkät etsivät viikkokaupalla maakunnan parhaita suunnistusmaastoja ja niistäkin suurennuslasin kanssa maukkaimpia nurkkia. Ikävä on niitä aikoja kun Kurkokartoissa oli vihreää pystyviivoitusta ja erisävyistä tiheikkökuvausta enemmän kuin tylsän valkoista tai harmaata väriä. Palauttakaa nyt ihmeessä kisat alkuperäiseen muottiin!”

Näin ohjeisti kokenut Kurkokävijä Anttonen Jämsän Kurko-organisaatiota tämän syksyn osakilpailun alkupalaverissa. Niin sitten ajateltiin, että asiakas on ykkönen ja toiveita lähdettiin toteuttamaan. Pari tulevien vuosien potentiaalista Kurkomaastoa todettiin kehittyvän vielä nykyhetkeä paremmaksi. Käytössä olevia kortteja selatessa esiin nousi jokeri viimevuotisen Vaarakurkon naapurista. Eikä siinä sitten kauaa nokka tuhissut, kun parivaljakko Nurminen/Kärkkäinen tuuppasi JRV:n Kurkon Juokslahden Juurikkamäkeen. Vastuu asiakaskokemuksesta siirtyy siis näillä taustoilla Jämsänkosken Ratavarrentielle – sitä saa mitä tilaa.

Tässä voisi olla hyvä keskusrastin paikka:
20151022_Kurko1

Kilpailualue on jämsäläistä talousmetsää. Sen enempää ei tällä kertaa hehkuteta, koska aiempien havaintojen perusteella ei maaston luonnehdintojen sen paremmin kuin julkaistujen valokuvien yhteys todellisuuteen ole ollut järin vahva. Ratamestari on kuitenkin pukannut markkinointi- ja viestintäosastolle muutaman metsäisen kuvan. Ilmeisesti tarkoituksena on ollut todistaa, että lenkillä on käyty. Toisaalta kun ne ovat aika nättejä kuvia, niin laitetaan tähän tekstiin kuvituskuviksi. Eli tähän väliin kivoja metsämaisemia Jämsästä.

Juurikka-Kurkon kisakeskus sijaitsee tässä. Autojen parkkeeraus toteutetaan niin, että Jyväskylän suunnasta tulevat pysäköivät tulosuunnassa tien oikeaan reunaan. Ensimmäinen tulija tapahtumakeskuksen risteyksen paikkeille ja muut alkavat muodostaa jonoa sen perään. Jämsän suunnasta tulevat tekevät samoin. Tällä ohjeistuksella ei autoja pitäisi olla parkissa samassa kohtaa molemmilla puolilla tietä. Eikä saa turvallisuus- ja liikenteen sujumistarpeiden vuoksi ollakaan. Muistakaa tiellä valmistautuessanne ja verrytellessänne varovaisuus. Tie on entinen maakunnan pääväylä pohjoisesta Jämsän keskustaan. Nyttemmin vähemmän käytetty, mutta muutamia kyläläisten autoja siinä varmasti liikkuu. Eikä tällaiseen invaasioon syyshämärissä ole osattu välttämättä varautua.

Maisemaa viereisestä maastosta. Nyt tämä hylättiin puutteellisen heinikon vuoksi:
20151022_Kurko2

Tarjolla on Kurkoille 7,1 km ja Gubeille 5,6 km radat. Hajontamekanismiksi valittiin copy with pride –menetelmällä ns. GAN-hajonta. Ratamaestro Nurminen tutki tarkkaan vanhoja karttojaan ja löysi viime vuoden Gustav Adolfs Natten –Kurkosta epätoivoisimmat säksätykset. Nyt ne on viety sellaisenaan Juokslahden metsiin. Edessä on moniosainen, sisäkkäisten salmiakkien ja perhosten yhdistelmä. Vahva usko on siihen, että samat välit lopulta on kaikilla edessä. Helppoa elämää tarjotaan 2,4 km verran. Kartta on kaikilla mittakaavassa 1:7 500. Ota oma A4-kokoinen karttamuovi mukaan!

Liian karua kangasta Kurko-kisaan:
20151022_Kurko3

Lähtöpaukku pamahtaa kello 19:00. Ole ajoissa paikalla! Huomioi se, että JRV:n kuntorastikausi päättyy tämän Kurkon yhteydessä suunnistettaviin yökuntorasteihin. Väkeä tulee runsaasti paikalle. Homma yritetään pitää paketissa niin että Kurkoille on oma EMIT-sisäänluku sekä tulospalvelu ja kuntorastikävijöille omat vastaavat pisteet. Näiden käyttö on ehkä se suurin muistettava asia. Kun kisajännityksessä yksinkertaisetkin hommat tahtovat mennä sekaisin, niin ala jo nyt hokea. ”Jos olen kurko, luen itseni kisaan mukaan Kurko-pisteellä ja puran Emittini Kurko-maalissa.” Näin saadaan Kurko-kassa täsmäämään ja tulokset oikeisiin kategorioihin. Kurkokisailijat laitetaan ensin yhteislähdöllä metsään ja heti sen jälkeen aloitetaan kartan myynti kuntorastikävijöille.

 

Tervetuloa Jämsän metsiin – perinteisen tapaan palkintojakin jaetaan!

 

One Comment