Pimeämpää, kosteampaa, kylmempää ja pinkkiä

Torstai-illan Huikopala!

 

Mikäli viime viikon hevostelu ei vienyt nälkää ja vielä huikoo niin ei hätää, Jylhä-Kurko pelastaa. Vaikka nimi onkin Jylhä-Kurko, niin kyse ei kuitenkaan ole Leijonakuningas elokuvan Jylhäkalliosta vaan Viisarimäen Jylhänniemestä, jossa kaunis kesäilta sekoitti ratamestareiden päät ja ajatus Kurkosta Toivakan Paasivuoressa syntyi.

20141127_maasto

Moni saattaa kuvitella, että kun paikkana on Toivakka, niin maastopohja on todella kivistä. Näin ei kuitenkaan ole vaan pohja on melko kivistä, mutta pahimmat kivet ovat nousseet suurempaan mittakaavaan. Se ei kuitenkaan välttämättä helpota asiaa, sillä usein kun kivet ovat pohjalla niin niitä ei karttaan merkitä, mutta nyt kun ne ovat suuria niin ne ovat kaikki kartalla;-) Kartoittajat + ratamestari kuulivat huhuja Pavel Kubatin hylkäyksestä viime Kurkosta. Oliko homma maksettu? Varmaa tietoa ei asiasta ja tekijästä ole, mutta Cupin pistetilannetta tutkailemalla vaihtoehtoja ei monia ole. Kokiko Pavel vääryyttä? Oli miten oli, niin tästä syystä Jylhä-Kurko organisaatio on päättänyt taikoa kartasta Tsekkiläistyyppisen eli kartta on melko lailla musta ja tyhjää tilaa ei paljon ole. Mielenkiintoista siis nähdä lähteekö Kubat tämän luettuaan/käännettyään liian takki auki vai onko hän kuin kala vedessä…tai tässä tapauksessa kivien välissä?

20141127_karttapala

Kilpailualue sijaitsee vanhan ja uuden 4-tien välissä ja hyvin lähellä taidemaalari Pellervo Lukumiehen kotia. Lukumies tiedetään Toivakan kirkon kattomaalauksista ja mielenkiintoista nähdä tuleeko Kurkostakin oma taulu? Mysteerisiä kysymyksiä arvoituksineen tauluihin voisi kuitenkin maalata ja kätkeä: Iskeekö Föhr ja päkiäaskel jälleen? Kuppaako Pavel ja emit? Onko Metsälällä sauvat kädessä vieläkin? Onko Kahelinin sarkofagi edelleen auki? Sekoaako Movembermies jälleen? Sulaako Paasivuoren lumi Kettusen lampulla? Vai sulaako Iida Peltosen suoritus kotimäessä? Onko Helppo Elämä helpompaa vanhan ja uuden tien välissä?

Lopuksi lyhyt ohjeistus:
Lähtö: Yhteislähtö klo 18.00.
Opastus kilpailukeskukseen: Virtasen Heikin ja Ainon pihapiirissä joten muistakaa käyttäytyä kuten Kurkokansa osaa
Kartan mittakaava: 1:5000
Kivikuvaus: Kaikki kivet löytyvät kartasta, mutta ei välttämättä maastosta. Pienen ja ison kiven raja on häilyvä. Se on kuitenkin mitattavissa monissa paikoin eli mikäli pääset kiven päälle ilman apua tiedät sen pieneksi kiveksi 😉

Matkat:
Kurkot n. 5 km
Kurkottaret, Gupet ja Nassikat n. 4 km
Helppo Elämä n. 2 km

Tervetuloa!

 

https://www.youtube.com/watch?v=KVmKa5fjG7w

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *