Pimeämpää, kosteampaa, kylmempää ja pinkkiä

Kurko-ohjeet

 

Kurkoiluohjeet:

 

Kurkocup on Rasti E4:n, IPR:n, JRV:n, Hankasalmen suunnistuslukion, Suunta Jyväskylän ja Vaajakosken Terän järjestämä yösuunnistusaiheinen kilpailujen sarja, jonka kurkokilpailut järjestetään pääosin pimeässä metsässä.

 

Sarjat ja radat:

Vaikea ja pitkähkö kurkotason rata (ohjeellisesti noin 6 km tai enemmän ratamestarista riippuen):
Kurkot: yösuunnistuksen todelliset hallitsijat

Vaikea kurkotasoa lyhyempi rata (ohjeellisesti noin 4 km ratamestarista riippuen):
Kurkottaret: yösuunnistuksen todelliset hallitsijattaret
Gubet: yli 40-vuotiaat lahkeen lerpattajat tai muutoin kaltaistensa joukkoon kuuluvat
Nassikat: alle 18-vuotiaat tulevat yösuunnistuksen hallitsijat

Helppo yösuunnistusta aloittelevien rata (ohjeellisesti noin 3 km ratamestarista riippuen):
Yön prinssit ja prinsessat: Helppo Elämä -sarja aloittelijoille

 

Lähdöt:

Lähdöt tapahtuvat yhteislähdöllä tai väliaikalähdöillä kilpailukohtaisien ohjeiden mukaisesti. Luen osakilpailuiden ennakko-ohjeet aina huolella.

Ole ajoissa paikalla, ettet jää Kurkojunasta. Varsinkin ensimmäisiin osakilpailuun on syytä saapua hyvissä ajoin, sillä kurkokorttien rahastus vie tunnetusti aikaa.

 

Matkat ja maksimiaika:

Kurkoilumatka on maastokohtainen 30-60min, joskus toki on pidempiäkin kurkoiluja nähty… Eli kilometreissä 4-7km. Jos maasto on lumen valtaama yli 5-10cm korkeudelta, niin silloin jotkut ratamestarit suosivat runsaspolkuisia ja mahdollisimman turvallisen kurkoilun mahdollistavia kulku-uria. Erilaisia teemoja voi olla tänäkin vuonna tarjolla.

On kovin toivottavaa, että 2 tunnin maksimiaikaa noudatetaan järjestäjien riittävien yöunien turvaamiseksi – jos siis kahden tunnin raja lähestyy, niin ota suunta kohti maalia ja kokeile seuraavalla kerralla uudestaan paremmalla onnella. Ja muistakaa ilmoittautua maalissa kaikissa tilanteissa! Vain näin järjestäjät voivat varmistua siitä, että kaikki ovat tulleet turvallisesti pois metsästä.

 

Rastit ja leimaus:

EMIT-leimaus, SI-tikut voi jättää kotiin. Kilpailijoiden on täten huolehdittava oma EMIT-kortti mukaan kilpailuun. Rastit on merkitty maastoon pääsääntöisesti heijastimella ja EMIT-leimasimella tai vastaavalla.

 

Toiminta kilpailupaikalla:

1) Lueta korttisi sisään eli ilmoittaudu tietokonehenkilölle. Tästä tiedetään ketkä jäävät metsään ja voidaan ryhtyä etsintätöihin.
2) Nollaa korttisi ennen lähtöä. Ja muista tehdä nämä osat 1 ja 2 tässä järjestyksessä.
3) Käy oikeilla rasteilla kurkoilun aikana. Muista että jury on armoton, väärillä rasteilla käyneet hylätään kurkovarmasti.
4) Maalileimauksen jälkeen pura korttisi tietokoneelle (250-leimasin).
5) Ihastele miten alistit kavereita kurkoilussa!

 

Kartat:

Kartat ovat eri normein (mittakaavat 1:2000-20 000) tehtyjä, erilaisten kartoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä maastosta (taideteoksia) ja kartoissa on valmiina ratapainatus ja joskus jopa rastimääritteet.
Kartat ovat A4-kokoisia tulosteita ILMAN suojamuoveja, ellei kisakohtaisessa ennakossa jotakin toisin mainita

 

Opastus:

Lue aina Kurkosivuilla julkaistavat osakilpailukohtaiset ennakkotiedot ja ohjeet.
Opastus kurkoilupaikoille löytyy osakilpailuluettelon linkeistä, kunhan ne ehditään sinne upottaa. Tienvarsiopasteita ei juurikaan ole. Jos et osaa omin avuin kilpailupaikalle, et pääse metsään! Eksymisistä on myös turha valittaa sosiaalisissa meedioissa tahi tiedotusvälineissä.

 

Maksut:

Kurkokilpailukohtainen 6 euroa/kerta, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. Myynnissä on myös pahasti addiktoituneille kurkokorttia tasahintaan 60 eur, joka sisältää kaikkien 13 kurkoilukerran osanottomaksut. Kurkokorttitarjouksia saattaa olla myynnissä myös seuraavissa osakisoissa.
Varatkaa tasaraha ilmoittautumisen nopeuttamiseksi! Liikunta- ja kulttuurisetelit kelpaavat maksuksi.
Joitakin hajanaisia kurkokortteja saatetaan myös jaella epämääräisin ei valoa kestävin perustein.

 

Pistelaskusysteemi:

Kurkokilpailuvoitosta saa 25 pistettä, toisesta sijasta 22 ja kolmannesta sijasta 20. Tämän jälkeen 19, 18, 17 jne. Jokainen radan läpäissyt saa kuitenkin 1 pisteen ja pelkästä matkaan uskaltautumisestakin puolikkaan. Yhteispisteisiin lasketaan kymmenen (10) parhaan kilpailun pisteet eli 250 pisteen saavuttamisen jälkeen ei ole pakko osallistua.

Yhteispisteissä tasapelin kohdatessa se joka oli finaalissa parempi voittaa. Jos näinkään ei saada selvyyttä verrataan voittoja, kakkostiloja, kolmostiloja jne., niin pitkälle, että voittaja saadaan selville.

 

 

Cupin organisaattorit 2014:

Timo Reiman, Vaajakosken Terä

Ossi Heikkilä, Suunta Jyväskylä

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *