Pimeämpää, kosteampaa, kylmempää ja pinkkiä

SPA-Kurko Teränmaan Edenissä

 

Tervetuloa kauden viimeiseen koitokseen Teränmaan Edeniin – Terän uuteen talviharjoittekukeskukseen. Kauden ylijäämävaroilla saneerasimme kylmävesisuihkun poreilevaksi kylpyläksi, joka nyt korkataan auki Kurko-cupin viimeisessä osakilpailussa.

Aluksi kuitenkin vähän ulkoillaan juuri harjoituskiellosta vapautuneessa maastossa, maastossa jonka vuoksi kisan voisi uudelleen nimetä vaikkapa Mammari Kurkoksi- ainoastaan kaksi mäkeä on yli 80 m ja neljä jää vajaaseen 50m korkeuseroiltaan. Hätäinen kartantekijä on ottanut jopa alle 2m kiviä kartalle – mikä on ennenkuulumatonta tämän kauden vormaatissa, pienimpiä puitakin on merkattu kartalle.

20141211_Spa1

Ettei aivan mene itkuks, niin puolet maastosta, ei niin kuin Vaara kurkossa oli tsekkiläistyyppistä, niin nyt on Tue Lassenin kunniaksi Tanskalaistyyppistä – se millaista se on täytyy tulla itse kokemaan.

20141211_Spa2

Siis tärkeimmät faktat vielä:
– pysäköinti, kisakeskus, lähtö ja maalista saunaan alle 30m
– kartta n. 7500
– matkat 6,9, 4,9 ja 2.0 km
-kisan jälkeen suuri palkintojen jako spektaakkeli saunatiloissa.

Pyyhe, makkarat ja virvoitusjuomat siis matkaan, sauna ja kylpylä käytössä kisan jälkeen kaikelle kurkokansalle, saunominen ei edellytä kilpailemista – eli kaikki mukaan kauden päätösKurkojuhlaan.

 

Harjoituskiltojulistus silloiselta maanomistajalta vuodelta 1823, jota ei ole peruttu;
Suhteet Uddegårdin ja naapurien välillä eivät olleet hyvät, ja maillaan harjoitetun ilkivallan vuoksi sai talon isäntä käräjillä aikaan päätöksen, jolla liikkuminen Uddegårdin tilan mailla kiellettiin ”viiden pankkoriksin sakon uhalla”. Jotta syyttömät ihmiset eivät olisi harhautuneet kielletyille alueille, piti Rosenbröjerin kuulututtaa uhkasakko joka vuosi kappelin kirkossa.

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *