Pimeämpää, kosteampaa, kylmempää ja pinkkiä

Tässä ne nyt sitten oli – tältä vuodelta.

 

KurkoCup 2014 on virallisesti ohi. Mestareiksi leivottiin viimeistään Jääskelän saunassa Pavel Kubat, Veera Klemettinen, Heikki Kettunen ja Aleksi Ilmonen. Kurkoilijat pääsivät 13 kisassa maistelemaan sekavan ratamestarijoukon metkuja. Mestarit olivat taas panneet parastaan, välillä ehkä jotain muutakin. Kiitoksia vielä kerran kaikille meidän nautintomme eteen ahkeroineille! Tutuiksi tulivat hiekkakankaat ja ikivanhat kuusikot, pusikot ja ryteiköt, kivikot ja louhikot. Vain lumi ja jää loistivat poissaolollaan. Jäi pahasti kaivelemaan.

2014_Kurkoseason_01

Vaan eipä hätää: kurkokartat löytyvät talven läpi Kurkosivuilta, ja nälkäinen voi halutessaan käydä kahlaamassa reitit uudelleen läpi toisenlaisissa olosuhteissa. Ja jos joku hajontavaihtoehto on vielä koluamatta, niin metsään vaan. Ratamestarit tekivät kovan työn rakentaessaan ratoja, eipä jätetä niitä vajaakäytölle. Jos ei lippuja enää välttämättä metsästä löydykään, niin nastareiden möyhimät tantereet paljastavat kyllä pisteet tarkkaavaiselle. Muitakin vieroitushoitoja löytyy ympäri maakuntaa. Nyt on ainakin jo luvassa Tapanin tyrmäys Jyväskylässä sekä Uudenvuoden yhteislähtö Kangasniemellä. Starttaamaisillaan ovat myös Suunta Jyväskylän Sprinttisarja ja JRV:n Korttelicup. Muitakin rientoja ilmaantuu pitkin talvea – pitäkäähän silmät ja korvat auki.

Mutta, mutta. Niin hienoja karkeloita kuin ympäri maakuntaa tänä syksynä pidettiinkin, niin joku mättää. Edellisen vuoden ennätysluvuista jäätiin hiukan, vaikka kisoja oli jopa yksi enemmän. 13 tapahtumassa kirjattiin yhteensä komeat 1151 suoritusta, keskiarvona 88 suunnistajaa illassa. Viime vuoden keskiarvoon, 103 kisaajaa, päästiin silti vain lokakuun alun HurttiKurkossa. Kato oli havaittavissa varsinkin nuorissa miehissä: viime vuonna oli joka kisassa yli 20 Kurko-sarjalaista, tänä vuonna tuohon päästiin vain kahtena iltana. Muutama viimevuotinen Kurko tyytyi toki tänä vuonna Gubbe-sarjan valloittamiseen, mutta uusia ei saatu tilalle. Viime syksyn loppuyhteenvedossa tavoitteeksi otettu Nassikoiden totuttaminen pimeään metsään ei sekään oikein ottanut tulta. Uhkaako ukkoutuminen?

2014_Kurkoseason_05

Eihän sitä joka vuosi tarvitse ennätyksiä lyödä. Silti Kurko-organisaatio janoaa kipeästi vinkkejä sarjan kehittämiseen. Kaipaatko vielä pari astetta vaikeampia ratoja vai peräti helpompaa suunnistusta? Oliko valituissa maastoissa vikaa? Jyrkempiä rinteitä vai helppokulkuisempaa maastoa? Halutaanko poikkeavia kisaformaatteja? Pitempiä ratoja? Onko kisoja liikaa vai liian vähän? Pitäisikö johtoa vaihtaa? Lopetetaanko taas kerran koko homma? Näihin kysymyksiin ja kaikkiin muihinkin voi vastata julkisesti kommentoimalla tätä juttua tai yksityisemmin pistämällä ehdotuksia osoitteeseen ossi(a)pispala.net tai timo.reiman(a)kotikone.fi.

Hei, meitä oli tänä vuonna näissä karkeloissa yli 260 osallistujaa. Monella oli taas hauskaakin. Kiitos kaikille!

Organisaation puolesta Timppa ja Ossi

 

One Comment