Yleisön pyynnöstä Sadismisuunnistukseen lisää sarjoja/matkoja!

Sarjat/matkat:
Sadistit 23 km
Masokistit, Gubet, Parittelijat 18 km
Helppo Elämä 13 km
Vielä Helpompi Elämä 9 km

Ks. päivitetty kutsu ->

Sadismi-Suunnistus kuuluu Kurko-Cup:n tavoin Jyväskylän ja Keski-Suomen loppusyksyn suunnistusperinteeseen.
Sadismi-Suunnistuksen idea on tarjoilla osallistujille äärimmäisen vaativa ja toisenlainen harjoituspäivä.

“Jotakin ihan muuta” siis normiharjoituksen sijaan. Harjoitusmielessä ylimenokaudella on huippusuunnistajillakin varaa ylipitkiin maastolenkkeihin ja kuntoilijoiden kestävyyden rajoja koetellaan ihan tosissaan. Ratamestarit pääsevät toteuttamaan itseään oikein kunnolla ja sadistiset luonteenpiirteet pääsevät esiin. Myös maastollisesti on kierretty alueita, joihin ei suunnistajat normipäivänä pääse tutustumaan.

Suunnistustehtävätkin ovat olleet varsin erilaisin vuosien kuluessa. Joinakin vuosina kartta on ollut 1800-luvulta, joskus peilikuva alkuperäisestä tai sitten mosaiikkipalapelinä kilpailijoiden tulkittavana. Tänä vuonna kartta-aineisto on varmasti paikkansapitävin koko Sadismi-Suunnistuksen historiassa, mutta jotakin “toisenlaista” on jälleen tarjolla. Suunnistuksellisesti tämänvuotinen Sadismi-suunnistus on erittäin vaativa, joten kokemattomimmat voivat kulkea reitin vaikka kaverin kanssa.

Sadismisuunnistuksen mööttöripäät viettivät lauantaina n. 6 tuntia sateisessa sadismimaastossa ja veivät rastit maastoon. Nyt vain odotellaan räntäsateita…

Yeah