Uusia Teräsmiehiä

 

Puheenjohtajan rottatakki

Vaajakosken Terän suunnistusjaoston vuosikokous järjestettiin viime perjantaina Jyväskylässä. Päivän aloitti hirvenmetsästys ja illalla siirryttiin asiaan eli edellisen vuoden palkitsemisiin sekä jaoston urheilulajien ja uusien jäsenten valintaan.

Hiihtosuunnistusjaoston kannalta hieman yllättäen ensi kauden lajivalikoimassa on vain suunnistus ja pyöräsuunnistus. Seuran manageri joutui tekemään ankaran päätöksen, koska hiihtosuunnistus ei ole tuottanut seuralle taloudellisesti ja näin ollen kaikki seuran hisuttelijat myytiin viidellä eurolla Itä-Päijänteen Rastiin.

Vaikka hiihtosuunnistus koki kovan kolauksen, niin kesäsuunnistus voi hyvin ja voimistuu. Erittäin merkittävinä vahvistuksina seuraan hyväksyttiin huutoäänestyksellä Tue Lassen Tanskasta ja Håvard Lucasen Norjasta. Tue on yhtenä maailman kärkinimistä viime kauden perusteella Terän ykkösnimi ja Håvard yösuunnistajana Anders Nordbergin ja Lasse Kauton välimaastosta eli erittäin kovaa tasoa. Toppatakkiosastollekin hyväksyttiin muutama uusi nimi Pietari Sorrin johdolla, joten seuratyöhön saatiin myös vahvistusta. Tervetuloa seuraan, uudet Teräsmiehet!

Kokouksessa palkittiin illan mittaan hippohiihtojen tapaan lähes kaikki paikalle saapuneet. Arvokkaimman ja himoituimman palkinnon eli vuoden Teräsmiehen tittelin nappasi itseoikeutetusti Anders Nordberg. Andersin vuosi oli loukkaantumisten sävyttämä, mutta silti saavutukset olivat maailman huippuluokkaa. Andersin polvi leikattiin vastikään onnistuneesti ja tällä hetkellä näyttäisi siltä, että ensi kaudesta on tulossa Andersille entistä parempi – motivaatio ja paikat ovat kunnossa kohti uusia urotekoja. Ohessa kuva Teräsmiehen palkinnosta ja palkintoa vartioivasta Aikusta.

Aikku ja Teräskukko

kk