Keskisuomalaista yösuunnistusta jo 20 vuotta.

Kurkokannuista kisattiin verissä päin

Vuoden viimeinen Kurkokisa näytti mahtinsa Myllyvuoren muhevilla rinteillä. Letkoissa ei tarvinnut lönkötellä; siitä pitivät huolen toisaalta jyrkät rinteet ja notkelmat, toisaalta ratamestarin kurkomaisen sekavat hajontalenkit. Useampikin kurkoilija totesi maalissa päässeensä koko matkan tekemään itsenäistä työtä – ylellisyyttä, joka on monesti jäänyt kärkikavereiden etuoikeudeksi. Satunnaisesta verenvuodatuksesta huolimatta viimeisestäkin kurkoilusta saatiin kaikki kilpailijat suht’ ehjinä maaliin.

20131211_1

Kun alkutalven lumipeitekin on toistaiseksi jäänyt alle nilkan korkeuden, ei kärkimiehillä ollut tänään vaikeuksia päästä ratamestarin ihanneaikoihin. Kurkokisassa Pasi Ikonen tuli ja näytti muille etenemisen mallia. Koko Cupin voiton jo aikaisemmin varmistanut Antti Anttonen rymisteli toiseksi ennen Timo Joensuuta. Gubbesarjassa kautta dominoinut Jake Puttonen ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan otti ylivoimaisen voiton ja ainoan tallessa olevan kurkopokaalin ennen Janne Hartmania ja Ossi Heikkilää. Leidisarjassa pitkä kausi alkoi jo vaatia veronsa, vaan ei Rantasen siskosten osalta. Merja jaksoi kavuta rinteitä kahdenkin edestä ja pokkasi samalla yhteistulosten kruunun ennen Maaretia, joka nautiskeli Myllyvuoresta hitusen siskoansa pitempään. Nassikoissa Aleksin lamppu sammui ja kokonaiskilpailussa taitaa Konsta ehtiä edelle. Helpossa elämässä Viivi ja Kaisa ovat tehneet tasaista tulosta koko kauden ajan ja vienevät kokonaispotin Muurameen. Viralliset tulokset ovat vielä tuomarineuvoston käsittelyssä ja saataneen ulos torstain aikana.

Liiallinen lumi ei tänä syksynä kurkoilijoita haitannut eikä paukkuva pakkanen pidätellyt. Kelit suorastaan hemmottelivat kaikkia kahtatoista kisaa, ja kisaajat pääsivät nauttimaan erilaisista, mutta aina yhtä miellyttävistä keskisuomalaisista korpimaastoista täysin rinnoin. Kun ratamestaritkin olivat pistäneet parastaan, niin mikäs oli tänä syksynä kurkoillessa. Ennätykset paukkuivat niin osallistujien kuin kisojenkin määrissä. Nyt pieni huili, ja ensi vuonna uusiksi. Missä muodossa? Ken elää, hän näkee.

Radat: Kurkot, Kurkottaret, Gubet ja Helppo elämä

Tulokset: Tulokset ja Väliajat

 

Touhon kuvia Mylly-Kurkosta Terän arkistossa.

Videoita keskusrastilta SkyDrivessä. Lienee jokainen osunut kuviin ainakin kerran. Tiedoston nimi on kameran kellon aikaleima otokselle, joten sen perusteella voi haarukoida omia vierailujaan rastilla.

Jono2

 

2 Comments