Keskisuomalaista yösuunnistusta jo 20 vuotta.

Ratavarrentieltä kajahti

 

Jono1

Sää ja olosuhteet hellivät Jukola Reply -kurkoväkeä oikein kunnolla: lumi valaisi metsää, pakkasta oli ihanasti yhdeksän astetta ja tähtitaivas säteili kilpaa otsalamppujen kanssa. Ja sitten maaliin tultua oli iloisia punaposkia makkaravalkean loisteessa!

 

Nandi ja Mersu kolasivat Sulunmäen lumiset rinteet tehokkaimmin. Niinpä pisimpien ratojen ykkössijat matkasivat samaan tupaan Jämsänkosken Paljakan kylälle. Aika selvällä erolla muuhun porukkaan.
Kurkoradalla ratamestarit kellottivat tarkoilla testijuoksuilla oikean ja vasemman tiekierron paremmuutta. Turhaan. Antti polki kakkoselle viivaa pitkin loppupään pellon eteläpuolitse suoraan ja korkkasi rastin kärjessä. Jäi siis epäselväksi, oliko parhaaksi valinnaksi ennakoitu vasen kierto sittenkään nopein. – Ykkösrastin jälkeen oli aika rauhallista, tuumi Antti maalissa. Tossu oli ollut melko hyvin syönnillään, sillä pientä haparointia tuli matkan varrella vielä kolmos- ja kuutosrasteille. Jonne Lakanen juoksi puolentoista minuutin päässä kakkoseksi ja Mikko Lepo reilun kolmen minuutin takamatkalla kolmanneksi.
– Jee, oli aivan huippua huomata saapuvansa rasteille kärjessä, hihkui puolestaan Merja tampattuaan ensimmäisenä jäljet Gubbe/Kurkotar/Nassikka -radalle. – Kolmosella tilanne oli vielä hieman epäselvä, mutta alamäkeen rullatessa muut jäivät. Siitä eteenpäin jännitin mistä valoja tuikkisi, jatkoi Merja hehkutusta. Sisko Maaret kamppaili itsensä toiseksi ja Elina Alvoittu kolmanneksi.
Gubbekärki Pekka Noponen oli lähimpänä Merjan kantapäitä. Kuitenkin sen verran perässä, että viimeisellä leimatessa saattoi huudosta kuulla, että Mersu juhli maalissa kaikkien Gubbejen voittoa. Ossi Heikkilä hävisi Pekalle minuutin ja Jari Kaitajärvi muutaman sekunnin enemmän.
Nassikat voitti suvereenisti Otto Kaario ja Helpon Elämän ykköseksi kiirehti JRV:n tomera Viivi Voutilainen.

 

Kartat: Kurkohajonnat, Gubbehajonnat ja Helppo Elämä.

Tulokset: Kokonaistulokset, Ratatulokset ja Väliajat.

 

Touhon kuvia Terän arkistossa.

 

Jukola Reply -kurko vaikenee tähän. Kiitos kaikille osallistujille! Jämsän kurko-organisaatio alkaa vängätä jalkaa syvälle kurkokoneiston konehuoneeseen. Tarkoituksena on varmistaa, ettei Cupin mahdollinen rakenneuudistus pyyhi Jämsän osakisaa pois ensi kauden kalenterista, vaan Jämsässä kurkoillaan taas ensi syksynä.

Node1

 

4 Comments