Keskisuomalaista yösuunnistusta jo 20 vuotta.

Jukola Repl(a)y-kurko – Tämä pitää kokea!

 

Kurkoväki säntää näiden miesten jäljille. Jämsä-Jukolan nautinto otetaan uusiksi!

Kurkoväki säntää näiden miesten jäljille. Jämsä-Jukolan nautinto otetaan uusiksi!

 

Tuskin on ehtinyt pöly laskeutua Myllymäen kankailla kuluneen suunnistuskesän huipputapahtuman jäljiltä, kun Kurkokiertue tekee paluun samoihin metsiin. Vangonmäen siloiset mäntykankaat ja Sulunmäen ihanan jyrkkä – ja korkea – penkka haastavat taas kokeilemaan, kuinka suunnistustaito ja juoksuvauhti ovat tikissä ja keskenään balanssissa.

Tulossa on vauhdikas tapahtuma! Ratamestarit ovat etsineet näillä palstoilla peräänkuulutettua kansainvälistä meininkiä ja siitä syystä Jämsässä vedetään karkeilla linjoilla sekä selkeillä toteutuksilla. KurkoCup – lähdöissä on perinteisesti ollut iloisen rempseä yhteisöllinen tunnelma, jota halutaan nyt jatkaa hieman tavanomaista kauemmin. Nopean vilkaisun perusteella näytetäänkin päätyneen ratkaisuun, jossa ikävän yleiseksi käynyttä osallistujajoukon hajottamista pienempiin porukoihin ei nyt aktiivisesti yritetä. Eroja syntynee reitinvalintojen, sujuvan toteutuksen ja kunkin suunnistajan lenkkihistorian perusteella – tai niiden yhdistelminä.

Valmiina ollaan! Tämän kiven ympärillä nähtäneen taas kiivasta menoa.

Valmiina ollaan! Tämän kiven ympärillä nähtäneen taas kiivasta menoa.

Jukolan uriakin voi juostessaan paikoin edelleen hyödyntää. Ja tätähän ei voinut välttää: rasti 157 (reipasta menoa noin 17 minuutin kohdalla) tekee paluun! Viaton kivi koki kesällä ympärillään kiivaita hetkiä. Olkaa nopeita tai kärsivällisiä, nyt on todellakin tarjolla vain yksi kapula per rasti.

Ratapituudet ovat ajankäytöltään perinteiset. Matkassa se tarkoittaa Kurkoilla reipasta seiskaa, gubeilla, kurkottarilla ja nassikoilla reipasta vitosta ja helpossa elämässä alle kolmea kilometriä. Puhdasta nautintoa! Kurkokartat ovat kokoa A3, muut kokoa A4. Koska sata varmasti suurin osa kurkoista varaa itselleen vanhasta muistista pienemmän karttakotelon, niin tällä kertaa Kurkosarjan kartat on valmiiksi – säälistä – koteloissa. Muiden sarjojen suunnistajat huolehtivat itse karttakotelon mukaansa. Kartta on laadultaan maailman huippua. Tällä kertaa talonkokoinen kivi on varmasti kartalla.

KurkoCup – testijuoksujen tuloksena jouduimme purkamaan maastosta yhden korkeajännitesähkölinjan, sillä sen magneettikenttiin aiheuttaman häiriön todettiin näkyvän kompassineuloissa mystisenä jaksottaisena pyörimisefektinä. Muutos on päivitetty karttaan. Jos kuitenkin jäänteitä tästä häiriöstä suunnistaessa havaitsee, voi sen laittaa tuohon piikkiin. Ja jatkaa määrätietoisesti valitsemallaan tiellä.
Pidemmät radat ylittävät tässä vaiheessa vielä suurena salaisuutena pidettävän maantien. Ylityksissä ei ole valvontaa, joten olkaa tiellä juostessa varovaisia! Järjestäjän puolelta kielletään riskien otto tien ylityksissä sekä niiden avulla kaverin pudottaminen kantapäiltä. Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan.

Ratkaisun paikat!

Tällä alueella ratkottiin Jämsä-Jukolassa kärkisijoja. Myös kurkoilijat pääsevät haravoimaan metsittyneen hiekkakuopan pohjia.

Jukola näkyy Jämsässä vielä kauan. Yhtenä esimerkkinä se, että erilaista Jukola-kamaa on myös KurkoCup-porukoille tarjolla. Pyydä siis kotoa taskurahaa reissulle mukaan. Satsi maailman parasta suunnistuslakua varmistaa iltalomat myös tulevalle Kurkokaudelle!

 

Tapahtumakeskus viritetään Jukola-areenan länsipuolelle. Opastuksentynkää laitetaan Mäntän tien risteyksestä alkaen.

 

Tervetuloa verestämään Jämsä-Jukola -tunnelmia!

 

6 Comments