Keskisuomalaista yösuunnistusta jo 20 vuotta.

Continentaalia

 

20131120_Anttonen

Etelän Ratsutila tarjosi poikkeuksellisen hienot puitteet Continental-Kurkon järjestämiseen, sillä harvassa kurkossa on ollut kisakeskuksessa valaistus. Kirkas keli ja kiristyvä pakkanen kruunasi tapahtuman.

Hieman ennakkohehkutuksesta poiketen ”kurkoja” haasteita tarjoiltiinkin eritoten Honkamäen pahispöpeliköissä. Tämä siksi, että Gubbe-lauma piti ennenkaikkea saada hajalle ja sekaisin (tulosten perusteella siinä onnistuttiin kohtuullisesti). Kurkosarjalaiset pääsivät sitten nauttimaan enemmältikin ikikuusikoista pidemmällä pohjoislenkillään. Siellä päästiin toteuttamaan myös pitkää reitinvalintaväliä (koodit 38-39), jolle voittaja Nandi kellotti väliaikojen perusteella nopeimman ajan oikean kautta nousua säästäen. Kisan kakkonen Vööri pinkaisi teitä pitkin vasemmalta eli Kovalanmäen huipun kautta 45s hitaammin. Tosin Teron toteutus tökki alussa, joten valinnat eivät juurikaan eroa toisistaan. Rasteja pois kerätessä oli mielenkiintoista havaita välillä olleen jäljistä päätellen vielä monta muutakin vaihtoehtoa…

Suurimmat päänvaivat Kovalanmäki ja Honkamäki aiheuttivat odotetusti itärinteessä, joka oli lievästi sanottuna rikollisen paha. Tarinoiden perusteella keskusrasti (koodi 93) oli avoimella sijainnistaan huolimatta hukassa jopa kaikki kolme kertaa! Ihmekös tuo, kun rasti oli mykkä eli ei sananmukaisestikaan huutanut leimaamaan. Ykkösetkään eivät ihan helpolla ilmoittautuneet etsijöille, mutta se olikin arvattavissa. Ja miksei myös pieni kivirastirasti lähellä lähtöä (koodi 75) olisi aiheuttanut eräillekin ”pientä” ajanhukkaa. Savolaisen kieroa meininkiä, sanois ratametsuri ja toteaisi samalla, että jossain määrin hyvää Jukola 2014 -treeniäkin!

20131120_Jaska

Maalialueella nähtiin lähes poikkeuksetta tyytyväisiä kurkoilijoita, haastavuudesta huolimatta tai juuri siksi. Silmiin pistävää oli, että kärkipäähän sijoittuneet vaan myhäilivät tyytyväisyyttään omiin taitoihinsa, kun ne olivat sittenkin riittäneet. Mutta olipa moni perusgubbe ihan Naantalin aurinkona pelkästä radan hyväksytystä läpikiertämisestä. Puhdasta urheiluhenkeä oli ilmassa kosolti – kuten vaikkapa Raennon Jaskan maaliintulossa ;-).

Kärkikolmikkoon itsensä kiilasivat siis Kurkoissa Anttonen, Föhr ja Huikko. Kurkottarissa nähtiin yksi huippujuoksu Klemettisen Veeran toimesta ja Gubeissa valtias oli täysin yksinoikeutetusti Jake Puttonen. Nassikat vei nimiinsä järjestäjien oma hevonen Ilmosen Aleksi, joka parista isosta pummistaan huolimatta hallitsi taas nuorempia kuinka lystäsi. Ei niin Helpolla Elämällä oli iso liuta nautiskelijoita matkassa ja heistä nopeimmin radan kiersi Kovasen Maiju.

Tulosten osalta pari huomioitavaa asiaa:
– 7 nopeinta Helppo Elämä -sarjasta kerkisi maaliin, ennen kuin yhteislähdön tapahtumahetki rekisteröityi systeemiin. Ajat siis laskettiin ensin nollauksesta, mutta tulokset korjattiin lokitietojen perusteella. Siksi väliaikalistoissa on ko henkilöillä ykkösrastin ajat mitä sattuu. Jos huomaatte muita merkittäviä virheitä, niin kertokaa huomionne. Kiitos ja Sorry!
– Kurko- ja Gubbe-sarjan keskusrastin (2. rasti + kaksi muuta käyntiä) leimasin oli ilmeisesti rikki, eikä siitä saatu leimoja kenellekään. Tai näin leimantarkistus asian tulkitsi, jotta sai edes jotakin tolkkkua metsän tapahtumista.
– Vormiston emit-kortti ei nollaantunut kunnolla, joten ajat tuloksissa miten sattuu (kts kommentit jutun perässä).

 

Hankasalmen suunnistuslukio kiittää kurkoilijoita jälleen hyvästä hengestä, siisteydestä, rastien helläkätisestä kohtelusta ja runsaasta osanotosta (107kpl)! Ja ensi viikolla uudestaan – nyt vaihdetaan sitten Jyväskylän etelä-lounaispuolelle loppu-cupiksi!

 

Kartat: Kurkokartta, Gubbekartta, Helppo Elämä ja kaikki rastit.

Tulokset: Kokonaistulokset, Ratatulokset ja Väliajat.

 

Kasa lajittelemattomia kuvia ja raakafilmit ladattavissa SkyDrivessä.

 

20131120_Jake

 

8 Comments