Keskisuomalaista yösuunnistusta jo 20 vuotta.

Continental-Kurkon ennakko

 

 

Kurkokaravaani (allaan aidot Continentaalit tai nokialaiset) – suuntaa ensi viikolla Hankasalmelle, Kovalanmäen muhkeisiin maisemiin. Continental-nimitys ei kuitenkaan viittaa renkaisiin, eikä hotelliaamiaiseen vaan suunnistuspiireissä käytettävään ilmaisuun mannermaisista tai keskieurooppalaisista maastoista – nehän ovat kontinentaalimaastoja. Kovalanmäestäkin voi olla montaa mieltä, mutta kyllä se ”piirun” verran mannermaisempi on maastopohjaltaan kuin pari muuta Päijänteen itäpuolista Kurkoa tänä syksynä…

20131120_Continental_promo_01_rev1

Eli hyvää pohjaa on luvassa, ja poikkeuksellisen hienot, vanhat kuusikot ovat tämän Kurkon pääruoka. Sitä ennen Kurkoväelle tarjoillaan kuitenkin kontinentaaliaamiaista Honkamäessä ja koska ollaan pari sataa vuotta vanhan savolaismaisen mäkiasutuksen piirissä niin sitä voisi luonnehtia ”vaikeaksi pureskella”. Kartta on kuitenkin tehty laserkeilausaineiston pohjalta, joten rastit ovat aina rastiympyrän keskipisteessä. Kisan erittäin epävirallinen suojelija Eikka Havas suosittelikin rasvaamaan vatupassit kuntoon.

20131120_Continental_promo_02_rev1

Kovalanmäki on todellakin vanhaa kulttuurimaisemaa ja tästä nähdään vilauksia radoillakin kiviaitoina, vanhoina kellarikuoppina ja tietysti koko mäkialueelle luonteenomaisen piirteen antavina avarina peltoina. Niille ei ole Kurkoväen menemistä, eikä tietystikään pihamaillekaan. Mutta muista tämä vinkki: jos piha-alueen läpi kulkee yhtenäinen tie, on sitä lupa käyttää. Eri asia on, onko se nopein reitinvalinta, mutta tässä(kään) Kurkossa mikään ei ole niin selvää kuin epäselvyys!

 

Selvyyden vuoksi kuitenkin perustiedot:
Kisakeskus: Etelän ratsutila
Yhteislähtöpaikalle siirrytään kootusti klo 18.00 (matka 690m, 5min)
Matkat 6,969km / n. 5km / n. 2,5km
Kartta 1:10000 / 5m

Rasteja ei ole kovin lähekkäin, mutta ei se ole ennenkään hidastanut hylätyksi tulemista eli tarkista aina koodit – ja tietysti rastinumerointi on tärkeää informaatiota seurata, ettei tule kierrettyä lenkkejä väärässä järjestyksessä.

Summa summarum: luvassa on mannermaista mäkimaastoa keskisuomalaisittain poikkeuksellisen hyvällä pohjalla höystettynä. Siispä ensi viikolla pitävät kumit alle ja kohti Hankasalmea!

 

6 Comments