Keskisuomalaista yösuunnistusta jo 20 vuotta.

Hiukan ISOa draamaa

 

ISO-kurko piti minkä lupasi ja tarjosi urheiludraamaa monella taholla. 109 osanottajaa kauniissa ja kuulaassa syysillassa uhmasi pimeyttä Päijänteen jylhillä reunoilla. ISO-kurkossa ei tarjottu ”After Dark Double Grab” tyylistä hajontaa vaan luotettiiin pitkälti perinteiseen ”vähemmistökansalainen+” menetelmään reippaan alkunousun merkeissä.

kurko 16

Kurkosarjassa Pasi Ikonen, Antti Anttonen ja Samuel Heinonen taistelivat alun hajontojen jälkeen tasapäisesti läpi soiden ja kivikoiden. Pais kiri maalileimaukseen 6 sekunnin kaulassa, mutta tuomaristo nosti punaisen laikan pystyyn väärällä hajonnalla leimaamisen vuoksi. Antti ja samalla hajonnalla ollut Samuel läpäisivät sen sijaan tarkastuksen kiitettävin arvosanoin keräten siten suurimmat pistepotit.

DSC05569_rev1_jake

Gubeissa nähtiin taas, mitä liian vähäinen verimäärä saa aikaan. Alun reipas kiipeäminen mäelle vei kaiken veren jalkoihin ja eikä sitä riittänyt enää päähän; ykköstä pummailtiin oikein urakalla ja porukalla. Puolentusinaa kilpailijaa ei rastia löytänyt lainkaan, vaikka pisteellä oli kokoa Nalle Puh:n kotimetsän verran. Alkumatkan ISO-Gubbe oli Hartmanin Janne, joka taivalsi vielä viimeisellä rastilla reilussa 3 min johdossa. Homma lerpahti kuitenkin 5 minuutin pummiin maalisuoralla ja takaa-ajajien ISO letka Puttonen johdolla kuittasi ensimmäisenä maaliin.

Klemettisen Veera oli Kurkottarissa ylivoimainen tasaisen varmalla suorituksella. Nassikoissa Aleksi piti Suunnan Oton takanaan poikien sattuessa samalle radalle. Helppo Elämä taisi olla liiankin helppo Elisalle.

 

Aivan oman lukunsa Kurkoilun historiaan kirjoitti Peter Jensen (Aarhus, Tanska). Herra päätti aloittaa suunnustusuransa huipulta ja valitse elämänsä ensimmäiseksi suunnistussuorituksi ISO-Kurkon. Onnittelut onnistuneesta valinnasta ja vielä isommat Gubbe-radan kiertämisestä hyväksytysti läpi. Tästä jäi varmasti kerrottavaa jälkipolvillekin.

DSC05620_rev1_peter

Hajontakartat: Kurkohajonta, Gubbehajonta ja Helppohajonta.

Tulokset: KokonaistuloksetRatatulokset ja Väliajat.

 

Touhon kuvia Terän arkistossa.
Jeah:n kuvia SkyDrivessä.

 

Palaute tämänkertaisesta reissistä oli kantaa ottavaa. Valtaosa tykkäsi keskimääräistä vaativammasta setistä kovastikin, mutta joidenkin mielestä ISO-kurko oli vertaansa vailla olevaa, mutta vastakkaisesta suunnasta katsottuna.
Kukaan ei tiedä, mitä seuraavaksi on tarjolla, kun Kurkokiertue ensiviikolla suuntaa Hankasalmelle ja viimeistään Continental-kurkossa on syytä vaihtaa kesäkumit pitävimpiin.

20131113_kurko66_rev1

 

9 Comments