Keskisuomalaista yösuunnistusta jo 20 vuotta.

ISO-Kurko Teränmaan Hiukassa

 

20131113_ISO_Kurko_promo1

Sveitsin rastiviikko? Åren tunturisuunnistus? Ei kumpikaan, vaan Teränmaan Hiukan rinteitä, jossa KurkoCup jatkuu ensi keskiviikkona.

Jos kuvittelet ”ISO 10001” merkinnän viittaavan asiakastyytyväisyyteen ja sitä käsitteleviin standardeihin, niin olet erehtynyt – muttet silti ole väärässä! Taattua Kurko-laatua on jälleen tarjolla.

Maasto on yksi Kurkokiertueen pask…eiku pahimm…eiku parh…- no ainakin vaativimmista. Ja nyt Kurkoillaan vain 2 km päässä ensi kesän SM-kisamaaston ratkaisevista rinteistä, jonne on suora näköyhteys ISO-kurkon reitiltä.

20131113_ISO_Kurko_promo3

ISO-Kurkossa kaikki on ISOa: ISOja muotoja, ISOt rastipisteet, ISOsti reitinvalintaa ja vain ISOimmat kivet on merkitty karttaan (valvojan huomautus!). ”Hiukka” nimi periytyy tietenkin Sotkamon MM-kisojen pikamatkasta ISO Sapsojärven rannalla. Teränmaalla rantahiekkakin on vain ISOmpaa kuin esikuvassaan – raekoko keskimäärin kuution paikkeilla.

Radat on menneet sen verran ISOlleen, että ISOmpaa karttaakin olisi tarvittu. Loppupeleissä homma sovitettiin kuitenkin tuttuun A4 kokoon – siitä siis ”10 001”. Kartta on pullautuspohjalle täydennetty ja antaa hyvän kuvan maastosta. Täydennystyö on yhtä tasalaatuista kuin ISOmummon perunamuusi; joku nuija on survonut isoimpia kiviä lähinnä rastipisteiden ympärille ja sinnekin valikoiden. Kauempaa rasteista ja rastivälien keskeltä saattaa löytyä mitä tahansa 0-10m kokoisia ylimääräisiä objekteja, mutta älkää antako niiden ISOmmin häiritä. Pidempien ratojen ykkösrastien ympäristössä, matkalla kakkoselle ja maalia lähestyttäessä on tiheä verkosto vanhoja ajouria, joita ei ole kuvattu kartalle ja karttaan merkityt ISOimmat uralinjatkin ovat vain suuntaa antavia. Maastotyypille on myös ominaista notkojen pohjille kasaantuneet ISOt kivikot, joita on syytä vältellä.
20131113_ISO_Kurko_promo5

Maaston ansioista radatkin pystyvät tarjoamaan Kurkoilijoille monenlaisia elämyksiä. Rastipisteet ovat pääosin selkeitä ja ISOkokoisia. Rasteilla on pienikokoisen rastilipun seurana heijastinputket, jotka näkyvät avonaisessa maastossa usein kauas.
20131113_ISO_Kurko_promo6

Helppo Elämä sarjan matka on pitkä, mutta sitä ei kannata pelästyä. Pitkähköt matkat mahdollistavat kaikkien ratojen viemisen myös parhaille maaston osille. Kompassi on syytä olla jokaisella mukana.

Verbaalinen opastus: vanhalta nelostieltä Oravasaaresta Haukanmaa-viittaa seuraten 10km kohti Päijännettä. Tienvarsiopasteita ei ole – matkalla on vain kaksi risteystä, joista voi mennä harhaan. Autojen parkkeeraus Haukanmaanväylän varteen kiinteistöstä #621 pohjoiseen. Tien varteen pysäköityihin autoihin tulee jättää parkkivalot päälle (Tieliikennelaki 37§). Ollaan varovaisia muun liikenteen takia!

 

Yhteislähtö kello 18:00. Radat 6,9 / 4,5 / 3,0 km.
Tarkastakaa koodit rasteilla huolella ja maalissa ratakoodi luetaan kartasta.

 

ISOja elämyksiä ISOlle joukolle Kurkoilijoita toivottaa ISO-Kurkon ratamestariryhmä!

 

ps. Varokaa movember-miestä ISO-kurkossa!
20131113_ISO_Kurko_promo4

 

3 Comments