Vaajakosken Terä valmiina 10Milaan!

On taas se aika vuodesta kun suunnistajat virittävät nokkansa kohti Ruotsia ja kevään klassikkoviestiä 10Milaa. Tämän vuoden 10Mila kilpaillaan Göteborgissa tulevan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä! Tarkalleen ottaen Göteborgin itäpuolella sijaitsevassa Partillen maastoissa! 

Terä asettaa jalkeille totuttuun tyylin erittäin iskukykyisen joukkueen vaikka viime hetkillä saatiinkin huonoja uutisia kum Samuel Heinonen ja Aki Saari joutuvat jättämään viestin väliin. Samppa jalkavaivojen ja Aki umpisuolen leikkauksen takia! Toipumisia miehille! 
Viime vuoden viesti meni Terän osalta alakanttiin. Alku oli virheiden sävyttämä ja kärkisijat karkasivat jo ennen legendaarista yön pitkää putkiosuutta “långa nattenia”. Sijoitus oli lopulta kelvollinen sillä loppupään osuuksilla Terä oli vahva. 

Tänä vuonna Terä asettaakin alkuun heti kovia miehiä kun kahta ensimmäistä osuutta vie uudet tulokkaat Ilari “Ilu” Sulkula ja Lauri “Larry” Oikarinen. Larryn osalta voidaan toki puhua myös paluumuuttajasta. Ilu ja Larry ovat kevään kisoissa osoittaneet todella hyviä otteita, joten hyvin todennäköistä on, että Terä keikkuu kärkikahinoissa heti alussa. 


Terän joukkueenjohtajalla Petri Saarella on selvät ajatukset viestin tavoitteista ja taktiikasta. 

– Kilpaurheilussa tavoite pitää tietenkin aina olla voitto! (hymiö) Mutta kyllä me lähdetään ensisijaisestu tekemään hyvä suoritus ja uskon sen riittävän kymppisakkiin!

– “Taktiikkana on pysyä kärkiporukoissa koko viestin ja tällä juoksujärjestyksellä uskon sen onnistuvan. Meillä on oikestaan aika tasainen joukkue. Toki loppupää oli vähän kovempi etukäteen ajatellen ja alunperin oli ajatus, että kovimmat miehet on lopussa, mutta loukkaantumisten myötä Toni “jouduttiin” nostamaan pitkälle yölle. Mutta voihan sitä karata jo silloinkin ;)”

Kolmatta osuutta vievä Petteri “Hutteri” Huikko uskoo vahvasti Terän taistelevan jälleen aivan kärkisijoista. 

 – “Luottoa löytyy ja uskon joukkueen taistelevan aivan kärkisijoista loppuun asti, jopa Top5. Joukkue ja juoksujärjestys on rakennettu hyvin. Jokainen viestinviejä tietää tasan tarkkaan oman osuutensa luonteen ja se on pirun tärkeää onnistumisen kannalta!”

– “Väliosuuksilla meillä on erittäin kokeneita ja rutinoituneita kavereita joilla ei puntti tutise kovassakaan paikassa. Lopun jätkillä ainakin tossu liikahtaa. Siitä olen varma!”

Terän loppu on todellakin vahva. Kahdeksatta osuutta vie sveitsiläinen Riccardo Rancan. Riccardo osoitti jo viime vuonna hyviä otteita “Tiossa” ja tänä vuonna mies on päässyt todella kovaan kuntoon. Yhdeksännellä osuudella Terän värejä kuljettaa toinen sveitsiläinen nopsajalka Andrin Grundler.

Ankkurin hommista huolehtii tsekkiläinen Pavel Kubat. Pavelin kuntoa ei tarvitse edes epäillä. Kepeä jalkainen “Paavo” on aina elementissään kun kartta käteen lävähtää. Riccardo sekä Pavel nappasivat paikkansa omien maidensa karsinnoista Suomessa käytäviin Maailmancupin kilpailuihin, joten se on jo osoitus siitä, että vire on tällä hetkellä kohdillaan. 
Tässä vielä juoksujärjestys jolla Terä lähtee taistelemaan Göteborgin 10Milan valloituksesta. 

1. 10,6km Ilari Sulkula

2. 11,9km Lauri Oikarinen

3. 7,0km Petteri Huikko

4. 16,8km Toni Saari

5. 7,1km Petri Saari

6. 7,1km Lasse Kautto

7. 11,6km Juha Sorvisto

8. 9,8km Riccardo Rancan

9. 7,8km Andrin Grundler

10. 16,1km Pavel Kubat

Kilpailusivuille pääset suoraan tästä.

Koko “shown” näet suorana netti-tv lähetyksenä 150kr (n.15€) hintaan sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. Lähetys tuotetaan jälleen myös suomenkielellä. Tätä spektaakkelia ei kannata missata. 

Vaajakosken Terä on valmis! Oletko sinä?