Paras terä puuttui FinnSpring viikonloppuna!

Viime viikonloppuna suunnistettiin FinnSpring-viikonloppu Mynämäellä. Lauantaina ohjelmassa oli viestikilpailu ja sunnuntaina henkilökohtainen pitkämatka. 

Terä oli asettanut lauantain viestiin kaksi joukkuetta. Terä 1:ssä juoksivat Petteri Huikko, Tuukka Jurvakainen ja Petri Saari. Terä 2:sen viestiä veivät Will Critchley, Juha Sorvisto ja Toni Saari. 

Jo ennen viestikilpailua oli selvää, että ainakin kakkosmiehistö tulee vetelemään ns. “pintakaasulla” olihan seuraavana päivänä kuitenkin matkana 17,2 km tärkeä näyttökilpailu ja samalla Huippuliigan toinen osakilpailu. Ykkösen miehistä Hutteri-Pete akseli oli tullut vain viestiä varten. Tämä ei kyllä näkynyt suorituksessa vaan molemmilta epävireinen veto. Hutterin sanojen mukaan Top3 “pas…” kulku. Viikon sairastelun jälkeen vire oli täysin kateissa. Hutterin vaisun alun jälkeen Tuukalla oli toisella osuudella tekemätön paikka. Pete viimeisteli Terän sijalle 31. Virheiden sävyttämä ja tukkoinen oli myös Peten veto tällä kertaa. 

Terä 2: sen Will vaihtoi hieman Hutterin takana ja lähetti Juhan matkaan sijalla 40. Juha veteli rennon reippaan ja tarkan vedon nostaen joukkueensa sijalle 22. Tonin hurja kävellen tehty loppukiri maalisuoralla riitti sijalle 18. 

Sunnuntain henkilökohtaisessa kilpailuissa miehet oli jaettu E- ja EB-sarjoihin. E-sarja oli siis samalla Huippuliigan toinen osakisa ja näyttökilpailu maailmancuppiin.

Huippuliigassa Teräläisistä pitkän 17,2km “ladun” sivakoivat Toni, Aki ja Juha. Suoritukset olivat kohtuulliset, mutta paras vauhti uupui. Toni oli jälleen paras Saari sijoittuen sijalle 16.             Juha löytyi tuloslistalta sijalta 40. ja Aki sijalta 50. 

EB-sarjassa Larry Oikarinen jatkoi jälleen hyviä otteittaan ottaen sijan 3. 

Ilarilla ei potku aivan riittänyt mutta sijaa 9. voidaan pitää vähintääkin kohtuullisena. 

Ei siis aivan parasta virettä Teräsmiehiltä! 

Nöyränä voidaan lähteä kohti Göteborgia ja Tiomilan yötä. 

Kyseessä on kuitenkin suunnistuskilpailu joten varmalla suunnistuksella ja pienellä virityksellä Terä Viiltää taas!