Tyyntä myrskyn edellä – Jukolasta sija 20.

Terän ykkösjoukkueessa suunnistaneet Riccardo Rancan, Lauri Oikarinen, Juha Sorvisto, Petteri Huikko, Aki Saari, Pavel Kubát ja Toni Saari toivat Jyväskylään kaikkien aikojen suurimmasta Jukolan viestistä 20. sijan. Jo 70. kertaa järjestetetty Jukolan viesti juostiin tämä vuonna Hollolan Hälvälän pölyävissä supikoissa. Sijoitus ei ollut täysin odotusten mukainen, mutta se antaa uskoa Terän tulevien vuosien huippusijoituksiin.

 

Aloitusosuus lähti hyvin liikkeelle Riccardon pyöriessä väliajoissa kärkisijoilla. Lopun pieni virhe pudotti kuitenkin Riccardon hieman takamatkalle ja toiselle osuudelle lähdettiin pari minuuttia kärjen perässä. Toinen ja kolmas osus eivät sujuneet toivotusti, vaan Hälvälän maasto osoitti haasteensa.

Aamun valjetessa odotettiin loistavaa kevätkuntoa osoittaneen Toivakan lahjan – Petteri Huikon nousua kärkikahinoihin. Lampun kanssa aiheutuneet ongelmat toivat Petterin matkaan virheitä eikä kärkeä saavutettu. Aki Saari ja Pavel Kubát tekivät kuitenkin aamuosuuksilla tasaisen vakuuttavaa jälkeä ja antoivat uskoa kymmenen parhaan joukkoon nousemisesta.

Ankkurina tänä vuonna juossut Toni Saari ei ole päässyt parhaaseen vireeseensä vielä kevätkaudella. Jukolan viestin ankkuriosuutta voidaan verrata maailmanmestaruuskilpailujen tasoon ja tällä tasolla Saari ei vielä ollut. Kova vauhti toi tullessaan myös virheitä. Saari toivoi Kangasala-Jukolaan löytyvän myös toisen ankkuriosuuteen pystyvän juoksijan. Tällöin Norjan MM-kisosta menestystä hakeva Saari voi tehdä ratkaisuja muilla osuuksilla. 

Sijoitus 20. parhaan joukossa Jukolan viestissä on kuitenkin kovaa valuuttaa! Jos ette usko, voitte koettaa itse. Muistakaa seurata Teräsmiesten viiltoa myös loppukauden Viestiliigassa!