Terä-tiedote 22.11.2015

Kansainväliseen huippusuunnistukseen keskittyvä Vaajakosken Terä piti vuosikokouksensa 20.11. ja valitsi puheenjohtajakseen Pietari Sorrin sekä joukkueenjohtajaksi Petri Saaren. Sorri on toiminut seuran puheenjohtajana myös viimeiset kaksi vuotta. Petri Saari taas aloittaa uutena joukkueenjohtajana ja jatkaa Juhani “Patruuna” Palosen jalanjäljissä.

Vuoden 2015 Teräsmieheksi valittiin pitkän matkan SM-kultaa tänä vuonna voittanut nuori maajoukkuesuunnistaja Toni Saari.

Vaajakosken Terä on ollut viimeiset kymmenen vuotta yksi Suomen menestyneimpiä viestiseuroja ja aktiivisesti mukana kansainvälisessä huippusuunnistuksessa. Tätä samaa työtä huippusuunnistuksen eteen jatketaan seurassa myös tulevina vuosina.

Terän miehistössä on viime vuosina juossut useita maailmanmestareita kuten Jani Lakanen ja Pasi Ikonen sekä MM-mitalisteja Tanskasta ja Norjasta. Työn perässä Turkuun muuttanut ja ensi kaudeksi Paimion Rastin väreihin vaihtava Pasi Ikonen nimitettiin Terän kunniajäsenten arvokkaaseen joukkoon.

Myös ensi kaudella Terän joukkueessa nähdään kansainvälistä väriä, kun keskisuomalaisten huippujen lisäksi joukkueessa ovat mm. Tsekin nuorten maailmanmestari Pavel Kubat sekä Patrik Horák, Sveitsin nuorten EM-hopeamitalisti Andrin Gründler sekä Jyväskylässä opiskelevat Kanadan Will Critchley ja Italian Gianluca Salvioni.

Terän tulevan kauden päätavoitteet ovat Lappeenrannan Jukolan viestissä TOP 5, Ruotsin Tiomila viestissä TOP 10 joukkoon sekä SM-viestistä kultaa. Syksyllä Terä järjestää yösuunnistuksen SM-kilpailut Vaajakoskella. Kilpailuun odotetaan 1600 suunnistajaa.

Seuran vastuutehtäviin valittiin seuraavat henkilöt

• Puheenjohtaja Pietari Sorri (varapj. Harri Mehto)
• Joukkueenjohtaja Petri Saari (varajohtaja Jouni Kahelin)
• Valmennusvastaava Jarkko Hautala
• Harjoitusvastaava Jarmo Puttonen
• Joukkueen lääkäri Teemu Karjalainen
• Juokkueen kuvaaja Touho Häkkinen
• Talouskamreeri Jari Järvinen
• SM-yö 2016 kilp.johtaja Harri Mehto

TERÄ WIILTÄÄ.