SM-kisoissa tason nostoa ja Terän tylsyyttä

Viimeisten viikonloppujen SM-kisoissa tunnelmat ovat olleet Terän leirissä kaksijakoiset: seuran taso on noussut kokonaisuutena kuluneena vuonna suurin harppauksin, mutta toisaalta terävin kärki on ollut hieman tylsä.

Koko kauden ajan on ollut monenlaista kiemuraa terävimpien syömähampaiden osalta: henkilökohtaisia arvokisamitaleita ei ole tippunut aivan totuttuun tapaan Terän palkintokaappiin. Sama tilanne jatkui pääsarjojen osalta henkilökohtaisissa SM-kisoissakin menestyksen jäädessä Terän mittakaavassa varsin vaatimattomaksi. Viestissäkin viime vuoden ylivoimainen mestarijoukkue jäi hiuksenhienosti neljänneksi. Vaikka viime hetkellä sairastumisien takia miehitystä jouduttiin säätämään, ei joukkuetta Antti Anttonen, Juha Sorvisto, Anders Nordberg ja Jani Lakanen voi pitää juurikaan huonompana kuin alkuperäistä suunnitelmaa ja voittoonkin olisi ollut kaikki mahdollisuudet. Peli vain on niin tiukkaa ja kovaa, että tänä vuonna ei päästy nauttimaan edellisvuoden kaltaista menestysjuhlaa.

Kun kärki on ollut hieman tylsä, niin toisaalta Terän miehistö on kehittynyt huimasti nuoriso- ja haastajaosastoilla. Ilahduttavaa on, että erityisesti nuorten maajoukkuemiehet Toni Saari ja Tuukka Jurvakainen jatkavat tasaisen varmasti nousujohteista kehitystään. Viime viikonlopulla Toni otti SM-pronssia muiden SM-mitaliensa jatkoksi ja Tuukkakin juoksi hienosti palkintosijoille. Viestissä Terällä oli mukana peräti viisi joukkuetta, joista ykkösen nelossijaa täydensi kakkosjoukkue kahdeksannella sijallaan ja kolmosjoukkue 13. sijallaan. Viidellä joukkueella mukana oli Terän lisäksi vain Kalevan Rasti ja muutenkin tulosluetteloita tutkimalla voidaan todeta, että viestisuunnistuksen osalta Joensuu ja Jyväskylä erottuvat selvästi Suomen kartalla muista paikkakunnista. Voidaan siis hyvillä mielin todeta, että vuosi 2012 oli tyyntä myrskyn edellä.

Kun tähän lisätään Suunta Jyväskylän mainio SM-kulta sarjassa H18, niin jyväskyläläisittäin tilanne näyttää oikein hyvältä vuoden 2013 Koti-Jukolaa ja myöhempiäkin vuosia ajatellen. Onnittelut Suunta Jyväskylän pojille!

Touho Häkkisen kuvia SM-kisoista


Kuvassa SM-viestin onnistujat Lasse Kautto ja Toni Saari vaihtopuomilla.

kk