ROMmia hollannissa!

Viime viikonloppuna Terän kaksikko, Timbe ja Lasse, matkasivat Suomen talvikeleistä suunnistustennaria ulkoiluttamaan Benelux-maiden maaperälle. Kolmas teräsmies, Juhis, kaapattiin mukaan kisareissuun Luxemburgin tukikohdasta, joten kokoonpano oli sitä myöten valmis. Viikonlopun kilpailut olivat nimeltään Regional O-Meeting 2013 ja ne järjestettiin Hollannin puolella lähellä Bredan kaupunkia. Lauantaina ohjelmassa oli sekä keskimatka että yösprintti, ja sunnuntaina pitkämatka. Pohjoismainen suunnistusmoodi tuli näin ollen vaihtaa hollantilaiseen, jotta tasainen ja polkurikas maasto aukenisi vaivatta teräläisille. Oman mausteensa maastoon toi myös piikkipensaat ja vihreät alueet, joista ei niin vain mentykään läpi. Kiertämällä todennäköisesti selvisi nopeiten ja ehjin nahoin.

Keskimatkan (6,2km) paalupaikan vei Belgian kunkku Fabien Pasquasy, mutta heti seuraavat sijat menivät Terän laariin järjestyksessä Lasse, Timbe ja Juhis.

Yösprintissä (3,0km) keskisuomalainen yötaito pääsi valloilleen ja ukot tekivät tasaista jälkeä polkuviidakossa selvällä erolla muihin. Terälle kolmoisvoitto ja parhaiten radan selvitti Timbe, jolle siis ROM-yömestaruustitteli. Juhis kinnasi sujuvalla menolla toiseksi ja Lasse jätettiin pronssille.

Pitkämatka (11,6km) järjestettiin eri kilpailukeskuksesta ja maasto oli lähes samanlaista tykitystä alusta loppuun. Voiton vei jälleen Pasquasy, mutta kolmanneksi suunnisti Lasse kohtuullisen napakan suorituksen tehneenä. Tasaiset sijoitukset osakilpailuissa takasivat näin ollen ROM-kokonaiskilpailun kaksoisvoiton Terälle. Kaiken kaikkiaan viikonlopun vauhdikkaat harjoituskilpailut takasivat juuri sopivan harjoitusärsykkeen ennen Suomen ja Ruotsin suunnistuskauden alkua. Lisäksi kyseinen tienoo on hieman eksoottisempi ja lentojen osalta halvempi vaihtoehto sulan maan leirin pitoon perinteisten Espanjan tai Portugalin sijaan.

Tuloslinkki kisasivuille: http://www.olifant-ol.nl/home/rom-2013/results/

2013_ROM_runners 20130309ROM_middle_reitti

lase