Portugalissa, osa 2

Portugalin leiri jatkui länsirannikon vauhdikkaissa, mutta osin hyvinkin näkyvyydeltään peitteisissä ja paikoin risukkoisissakin suppa-harjumaastoissa. Osassa harjoitusmaastoja oli myrsky tehnyt tuhoja. Pääosin kuitenkin maastot olivat mukavia edetä ja pehmeä pohja teki hyvää pohkeille ja etureisille kovien ja kivikkoisten maastojen jälkeen.

Muutaman harjoituksen jälkeen oli viikonloppuna kovatasoiset kisat Osso da Baleian alueella. Mukana oli aivan terävintä maailman kärkeä. WRE eli maailman ranking kisa oli lauantaina ja matkana pitkä. 18,4km melko tasaisessa maastossa, jossa vaihtelevuus oli vaatimatonta, vaati suoritusnöyryyttä ja tiukkaa keskittymistä suunnan kanssa. Jani onnistui tekemään erinomaisen suorituksen ollen kisan 6. Eroa maailman kärkeen jäi vain 2:40, sillä voittaja oli matkan hallitseva maailmanmestari Olav Lundanes. Tue oli toipilaana, eikä juossut koko kisaa. Juha ja Tuukka onnistuvat kakkoseliitissä kohtalaisen hyvin ja saivat erinomaiset pitkän matkan harjoitukset.

Sunnuntaina käytiin vielä keskimatkan taistelu samoissa maastoissa. Osallistujalista oli sama, vaikka kisa ei ollut enää WRE. Kovavauhtisessa kisassa Jani onnistui jälleen suunnistamaan lähes puhtaasti ja oli 7. jääden voittajalle, sprintin hallitsevalle maailmanmestarille Mathias Kyburzille 1:47. Kisan yllättäjä oli Latvian Kalvis Mihailovs, joka jäi kakkoseksi vain sekunnin erolla. Terän sisäisessä kamppailussa Jani kukisti Tuen niukasti 6 sekunnilla.

Tulokset

Portugal

jl