Pimeämpää, kosteampaa, kylmempää ja pinkkiä

Horina-Kurko vie raamatullisiin maisemiin

 

Tällä viikolla vie KurkoCup opetuslapsensa vuorelle, jolle jo Mooseskin joutui kipuamaan erämaavaelluksellansa. Horinvuorella ratkottiin 14 vuotta sitten pikamatkan Suomenmestaruudet, ja moni tämänvuotinenkin kurkoilija sai maistaa silloin menestyksen mannaa. Nyt kun viime viikon lumet on taas saatu sulateltua, päästään Horinvuoren kallioista ja notkelmista nauttimaan paljaaltaan.

20141113_Horina_1

Ensimmäinen rasti on jo paha. Horinvuorelle vie vain yksi kapea tienpahanen. Satunnaisia opasteitakin saattaa matkan varrelta löytyä. Tie on kapea, joten paikoitetaan tiukasti oikeaan laitaan, jotta päästään nätisti illan mittaan kotiakin kohti. Jyväskylästä päin kokoontuminen kimppakyytiin Viherlandian parkkipaikalta klo 17. Metsään mahtuu porukkaa mustanaan, mutta mitä vähemmän autoja, sitä vähemmän ruuhkaa kinttupoluilla.

 

Kello 18 pamahtavan lähtölaukauksen jälkeen elo onkin sitten kurkoilijalle kuin pala isänpäiväkakkua. Otat vain kartan kauniisti käteen ja nautiskelet upeasta suunnistusmaastosta. Ratamestari Pekka Juvakan listalta löytyy tällä viikolla 6,0 km, 4,5 km ja 1,8 km pitkiä lenkkejä. Rasteja vietiin jäkälien ollessa lumessa ja jäässä, eikä pieniltä lonkka- ja olkapäävaurioilta vältytty. Olkaahan siis varovaisia jyrkänteillä, vaikka keli suosisikin. Optimireitit pysyvät pois jyrkimmiltä rinteiltä, joten nautintoa ei voine estää.

 

Parhaat kuulemma voittavat, joten tervetuloa koittamaan!

 

One Comment

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()