Pimeämpää, kosteampaa, kylmempää ja pinkkiä

Kapteeni Nemo valtasi Iso-Urtin

 

Kuin suoraan Jules Vernen Salaisuuksien saaresta: siltä oli näyttänyt Hurtti-Kurkon maisema vastarannalta Nenäinniemestä katseltuna varttia vaille kahdeksan torstai-iltana. Ensin oli pimeän syksyisen Päijänteen keskeltä pimeästä metsän yltä ruvennut välähtelemään yksittäisiä valokeiloja, ja muutama minuutti myöhemmin oli taivaanranta ollut täynnä sinne tänne sinkoilevia välkkyviä valoja. Pimeän voimat mellastivat Iso-Urtissa.
Todellisuudessa kyse oli satapäisestä Kurkolaumasta selvittämässä ratamestarin kuvioita Urtinvuoren kallioilla. Syksyinen saderintama onnistui hipoen ohittamaan maaston, ja Hurtti-Kurko saatiin suunnistaa mitä leppeimmässä syysillassa. Jos ei Urtin kallioilla vielä mestareista selvyyttä saatu, niin viimeistään nousu viimeisille perhosille ja tämä viimeisen kilometrin härveli itse selvittivät jyvät akanoista.

Hurtti_1

Kurkojen kurko oli tänään Pavel Kubat. Tsekkivieraamme otti nyt parin nelossijan jälkeen komennon käsiinsä ja alisti muut. Juuso Metsälä ja Toni Saari kirivät toisesta sijasta, ja taistelu päättyi tällä erää Juuson eduksi. Petteri Huikko ja Antti Anttonen jäivät lohdutussijoille.
Lyhyemmän radan selvitti vauhdikkaimmin tänäänkin Aleksi Ilmonen, joka hallitsee nassikkasarjaa rautaisella otteella.
Gubbe-sarjan kärki Heikki Kettusen ja Jones Kahelinin johdolla pääsivät katselemaan Aleksin vetoa melko läheltä. Janne Hartmanilla oli ollut homma hallussa vielä hetki ennen maalia, mutta loppuperhoset pudottivat miehen kolmen minuutin päähän kärjestä. Illan valtiatar oli tällä kertaa Tuulia Viberg, joka jätti Maaret Rantasen ja Kirsi Ilmosen nuolemaan näppejään.

Hurtti-Kurkossa saatiin tällekin vuodelle rikottua sadan kurkoilijan raja. Täydellisiä tuloksia odotellaan vielä hetki, sen verran oli väki saanut aikaan ylimääräisiäkin leimausjälkiä. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia seikkailuja.

 

Tulokset ja Väliajat.

Kartat: Kurko, Gubbe ja Helppo Elämä.

 

Burnout Productions -tuotantokoneisto oli tarkkailuasemissa Urtinvuoren päällä ja taltioi pätkiä ohikulkijoista. Ihan priimaa ei tällä kertaa pukannut, koska mikrofoni jäi kotiin ja nauhalle taltioitui metsän äänien sijaan lähinnä kameran tarkennusmoottorin surinaa. No tuotos julkaistaan kuitenkin yhtään häpeilemättä – kääntäkää nappulat tarvittaessa lounaaseen.

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *