Keskisuomalaista yösuunnistusta jo 20 vuotta.

Jukola Repl(a)y-kurko – Tämä pitää kokea!

 

Kurkoväki säntää näiden miesten jäljille. Jämsä-Jukolan nautinto otetaan uusiksi!

Kurkoväki säntää näiden miesten jäljille. Jämsä-Jukolan nautinto otetaan uusiksi!

 

Tuskin on ehtinyt pöly laskeutua Myllymäen kankailla kuluneen suunnistuskesän huipputapahtuman jäljiltä, kun Kurkokiertue tekee paluun samoihin metsiin. Vangonmäen siloiset mäntykankaat ja Sulunmäen ihanan jyrkkä – ja korkea – penkka haastavat taas kokeilemaan, kuinka suunnistustaito ja juoksuvauhti ovat tikissä ja keskenään balanssissa.

Tulossa on vauhdikas tapahtuma! Ratamestarit ovat etsineet näillä palstoilla peräänkuulutettua kansainvälistä meininkiä ja siitä syystä Jämsässä vedetään karkeilla linjoilla sekä selkeillä toteutuksilla. KurkoCup – lähdöissä on perinteisesti ollut iloisen rempseä yhteisöllinen tunnelma, jota halutaan nyt jatkaa hieman tavanomaista kauemmin. Nopean vilkaisun perusteella näytetäänkin päätyneen ratkaisuun, jossa ikävän yleiseksi käynyttä osallistujajoukon hajottamista pienempiin porukoihin ei nyt aktiivisesti yritetä. Eroja syntynee reitinvalintojen, sujuvan toteutuksen ja kunkin suunnistajan lenkkihistorian perusteella – tai niiden yhdistelminä.

Valmiina ollaan! Tämän kiven ympärillä nähtäneen taas kiivasta menoa.

Valmiina ollaan! Tämän kiven ympärillä nähtäneen taas kiivasta menoa.

Jukolan uriakin voi juostessaan paikoin edelleen hyödyntää. Ja tätähän ei voinut välttää: rasti 157 (reipasta menoa noin 17 minuutin kohdalla) tekee paluun! Viaton kivi koki kesällä ympärillään kiivaita hetkiä. Olkaa nopeita tai kärsivällisiä, nyt on todellakin tarjolla vain yksi kapula per rasti.

Ratapituudet ovat ajankäytöltään perinteiset. Matkassa se tarkoittaa Kurkoilla reipasta seiskaa, gubeilla, kurkottarilla ja nassikoilla reipasta vitosta ja helpossa elämässä alle kolmea kilometriä. Puhdasta nautintoa! Kurkokartat ovat kokoa A3, muut kokoa A4. Koska sata varmasti suurin osa kurkoista varaa itselleen vanhasta muistista pienemmän karttakotelon, niin tällä kertaa Kurkosarjan kartat on valmiiksi – säälistä – koteloissa. Muiden sarjojen suunnistajat huolehtivat itse karttakotelon mukaansa. Kartta on laadultaan maailman huippua. Tällä kertaa talonkokoinen kivi on varmasti kartalla.

KurkoCup – testijuoksujen tuloksena jouduimme purkamaan maastosta yhden korkeajännitesähkölinjan, sillä sen magneettikenttiin aiheuttaman häiriön todettiin näkyvän kompassineuloissa mystisenä jaksottaisena pyörimisefektinä. Muutos on päivitetty karttaan. Jos kuitenkin jäänteitä tästä häiriöstä suunnistaessa havaitsee, voi sen laittaa tuohon piikkiin. Ja jatkaa määrätietoisesti valitsemallaan tiellä.
Pidemmät radat ylittävät tässä vaiheessa vielä suurena salaisuutena pidettävän maantien. Ylityksissä ei ole valvontaa, joten olkaa tiellä juostessa varovaisia! Järjestäjän puolelta kielletään riskien otto tien ylityksissä sekä niiden avulla kaverin pudottaminen kantapäiltä. Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan.

Ratkaisun paikat!

Tällä alueella ratkottiin Jämsä-Jukolassa kärkisijoja. Myös kurkoilijat pääsevät haravoimaan metsittyneen hiekkakuopan pohjia.

Jukola näkyy Jämsässä vielä kauan. Yhtenä esimerkkinä se, että erilaista Jukola-kamaa on myös KurkoCup-porukoille tarjolla. Pyydä siis kotoa taskurahaa reissulle mukaan. Satsi maailman parasta suunnistuslakua varmistaa iltalomat myös tulevalle Kurkokaudelle!

 

Tapahtumakeskus viritetään Jukola-areenan länsipuolelle. Opastuksentynkää laitetaan Mäntän tien risteyksestä alkaen.

 

Tervetuloa verestämään Jämsä-Jukola -tunnelmia!

 

6 Comments

 • PanuP
  Posted 2.12.2013 at 18:49 | Permalink

  Hyvältä näyttää. Rastit ovat nyt metsässä, rilli hehkuu kuumana ja maaston lumetus kurkokuntoon on loppusuoralla. Metsään mahtuu kesäkuun esikisan perusteella hyvin, karttoja tulostettiin paksu nippu ja murskepäällysteistä parkkitilaa on kurkoareenan välittömässä läheisyydessä noin 3000 ensimmäiselle autolle. Joten tervetuloa keskiviikkona Jämsään tavallistakin suuremmalla joukolla!

 • Yeah
  Posted 2.12.2013 at 16:43 | Permalink

  Nythän olis sitten oiva tilaisuus polkaista käyntiin Jukola-makkaran voimalla suunnistuksen ja makkaransyönnin erikoisseura OK Korv…

 • Mersu
  Posted 2.12.2013 at 10:32 | Permalink

  Kyllä odotan vesi kielellä keskiviikkoa! En makkaran toivossa, ehei, ei himota. Eikä tuo lakukaan tällä hetkellä uppoo normaaliin tahtiin, vaikkakin Jämsä-Jukolan lakut on maaliman parhaita! Kyllä se vesi herahtaa meikäläisen kielelle ihan vaan tuosta suunnistuksen himosta! Taidankin jo lähtee viilaileen nastareitten piikkejä kuntoon.

 • Seuran presidentti
  Posted 1.12.2013 at 22:08 | Permalink

  Jep! Huoltajille ehdottomasti kans mahat täyteen makkaraa 🙂

 • Jussi Palonen
  Posted 1.12.2013 at 18:11 | Permalink

  Nonniin ja Pavel vetää tietenkin keulassa. Nandi taittelee perässä vielä karttaa. Kuinkahan kauan muut pysyvät kintereillä?

  ps. Saako huoltajat kanssa? Makkaraa.

 • Panu Ponteva
  Posted 1.12.2013 at 15:32 | Permalink

  Seuran presidentti puhaltaa pääkonttorilta uutta hehkua Jukola Reply-kurkon makkinointiin: 1. Sarjojen parhaat palkitaan. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan Jukolakamaa. 2. Loput voivat ostaa Jämsä-Jukolan treeni- tai pikeepaidan naurettavalla kympin hinnalla itsellensä kisamuistoksi. 3. Kiitokseksi koko keskisuomalaiselle suunnistusväelle merkittävästä tuesta Jämsä-Jukolan järjestämisessä JRV tarjoaa kaikille osallistujille kisamakkarat. Niitä mutustellessa on kiva seurata kaverien maaliin tuloa. Nam! Tämä Jukola-ravintolan loppuvaraston tuhoaminen laajemman joukon talkoohengessä on sikälikin kohtuullista, että nykymenolla jämsäläisten suunnistajien masut pyöristyvät ihan jo lakun ja makkaran voimalla.

Post a Comment