Ilari Sulkula Teräsmiehiin!

Viikolla saatiin hienoja uutisia Muuramesta – Muuramen Rastin kasvatti Ilari Sulkula vaihtaa Vaajakosken Terään. Edellisvuosina Suunta Jyväskylää edustanut 22-vuotias Sulkula tuo lisää nuoruutta ja vauhtia Vaajakosken Terän kokeneeseen ja monissa liemissä keitettyyn porukkaan. Vaajakosken Terällä on jo pitkään ollut hyvä nuorten miesten sisäänajo käynnissä. Kokemus + nuoret ja rohkeat miehet näyttäisi olevan Terän avainsana ensi kaudelle.  Tulevaisuudessa on hienoa nähdä, mihin tämä ”nuorisoketju” yltää esimerkiksi suurviesteissä.

Ilari on todella esimerkillinen sekä motivoitunut harjoittelija ja hänellä on valtava halu kehittyä jokaisella suunnistuksen osa-alueella. Viime kesänä toista vuotta pääsarjassa juossut Ilari osoitti, että mahdollisuudet ovat vaikka mihin. Ilarin vahvuudet ovat suunnistustaidoissa, mutta talven harjoituksissa on nähty niin huimaa kehitystä myös fysiikassa.

Mies ja pitkät jalat ovat oiva yhdistelmä metsään, mutta ladullakin tätä miestä saa ”varoa”. Ilarin tulo seuraan vahvistaa Terän joukkueita suurviesteissä, mutta pitkille hiihtolenkeillekin saadaan Ilarin myötä varmasti lisää (liikaa) vauhtia.

Vaajakosken Terän joukkueenjohto onkin luottavaisin ja innokkain mielen Ilarin suhteen. Terän joukkueenjohtaja Petri Saaren isoimmaksi huolenaiheeksi saattaakin koitua se kuinka Ilari saadaan juoksemaan muilla, kuin jo legendaarisiksi tulleilla sinisillä ja repaleisilla suunnistushousuilla.

Jyväskylän alueen vetovoima on hyvä ja asioita on koko Keski-Suomen alueella tehty oikein. Keski-Suomen alueella suunnistus on hyvällä mallilla ja yhteistyö seurojen välillä on tiivistynyt ja toimii hyvin. Nuorilla on mahdollisuuksia päästä huippuporukoihin harjoittelemaan. On myös todettava, että Keski-Suomen ylpeytenä tunnetulla Terällä on suuri vaikutus Keski-Suomen alueen suunnistukselle ja nuorille. Esikuvien tärkeys korostuu tässäkin, kuten Suomen Urheilugaalassakin todettiin.

Kevät etenee hurjaa vauhtia ja Terän miehistö odottelee innolla alkavaa kilpailukautta. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan minkälaisen lennon uudet Teräsmiehet Oikarinen/Sulkula saavat Terän viiltävässä porukassa!