Pimeämpää, kosteampaa, kylmempää ja pinkkiä

Halloweenin aattona jännittävää menoa Vaarakurkossa

 

”Sai muuten suunnistaa todella paljon lähes yksikseen”, tuumasi moni Vaarakurkon maalissa. Ratahajonnat oli tällä kertaa toteutettu viestihajontaratkaisuin, mikä mahdollisti tavallista pidemmät rastivälit eri reitinvalintavaihtoehdoin. Sekä Kurko- että Gubberadoilla porukka hajosikin ilahduttavan hyvin ja pimeästä metsästä tippui lämmöstä höyryäviä suunnistajia tasaiseen tahtiin.

Kurkoradan kiersi nopeimmin kaksikko Pavel Kubat – Toni Saari. He polkivat samoilla loppupään hajonnoilla muilta vastustamattomasti karkuun. Loppukiriratkaisussa Pavel veti pidemmän korren ja pokkasi kauden toisen paalupaikkansa. Vesa Taanila oli kolmas. Teemu Karjalainen oli lähellä lyödä kiilaa nuorempien sekaan, mutta aika uskomattomasti sotkeutui lampustaan rastilippuun ja samalla podium-paikka karkasi horisonttiin.

Gubberadalla Heikki Kettunen kaarteli hieman, mutta onnistui jättämään lähimmät kilpa- ja seurakaverinsa Janne Hartmanin ja Jari Liuhan reilun näköetäisyyden taakse. Koko muulta porukalta selvästi karannut kolmikko voitti omat ratansa, mikä antaa viitteitä siitä, että melko tasapäiset hajonnat tälläkin ratkaisulla pystyttiin kilpailijoille luomaan. Samalla radalla Kurkottarien kärkisijat menivät oman kylän naisille, Merja Rantasen voittaessa Mia Tainin. Veera Klemettinen taituroi kolmanneksi.

Nassikoissa käytiin loppumetreille saakka kovaa kamppailua ja niillä Konsta Sipiläinen osoittautui Reetu Inkilää muutaman sekunnin vahvemmaksi. Antti-Jussi Karjalainen selvitti Helpon Elämän reitin vauhdikkaimmin.

Pyry

Kurkokausi ylitti Jämsässä puolenvälin paalun. Lämmittelyähän tämä alkukausi on ollut. ”Kyllä tässä jo odotellaan niitä lumikurkoja” totesi onnettaren suosikki Timo Ahonen Jämsä-Jukola –puku käsissään. Elämä on suora lähetys – tällä kertaa tällaisin tunnelmin. Ehkä ensi viikolla karumpaa menoa?

 

Tulokset ja Väliajat.

Kartat: Kurko, Gubbe ja Helppo Elämä.

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *