Keskisuomalaista yösuunnistusta jo 20 vuotta.

Continentaalia

 

20131120_Anttonen

Etelän Ratsutila tarjosi poikkeuksellisen hienot puitteet Continental-Kurkon järjestämiseen, sillä harvassa kurkossa on ollut kisakeskuksessa valaistus. Kirkas keli ja kiristyvä pakkanen kruunasi tapahtuman.

Hieman ennakkohehkutuksesta poiketen “kurkoja” haasteita tarjoiltiinkin eritoten Honkamäen pahispöpeliköissä. Tämä siksi, että Gubbe-lauma piti ennenkaikkea saada hajalle ja sekaisin (tulosten perusteella siinä onnistuttiin kohtuullisesti). Kurkosarjalaiset pääsivät sitten nauttimaan enemmältikin ikikuusikoista pidemmällä pohjoislenkillään. Siellä päästiin toteuttamaan myös pitkää reitinvalintaväliä (koodit 38-39), jolle voittaja Nandi kellotti väliaikojen perusteella nopeimman ajan oikean kautta nousua säästäen. Kisan kakkonen Vööri pinkaisi teitä pitkin vasemmalta eli Kovalanmäen huipun kautta 45s hitaammin. Tosin Teron toteutus tökki alussa, joten valinnat eivät juurikaan eroa toisistaan. Rasteja pois kerätessä oli mielenkiintoista havaita välillä olleen jäljistä päätellen vielä monta muutakin vaihtoehtoa…

Suurimmat päänvaivat Kovalanmäki ja Honkamäki aiheuttivat odotetusti itärinteessä, joka oli lievästi sanottuna rikollisen paha. Tarinoiden perusteella keskusrasti (koodi 93) oli avoimella sijainnistaan huolimatta hukassa jopa kaikki kolme kertaa! Ihmekös tuo, kun rasti oli mykkä eli ei sananmukaisestikaan huutanut leimaamaan. Ykkösetkään eivät ihan helpolla ilmoittautuneet etsijöille, mutta se olikin arvattavissa. Ja miksei myös pieni kivirastirasti lähellä lähtöä (koodi 75) olisi aiheuttanut eräillekin “pientä” ajanhukkaa. Savolaisen kieroa meininkiä, sanois ratametsuri ja toteaisi samalla, että jossain määrin hyvää Jukola 2014 -treeniäkin!

20131120_Jaska

Maalialueella nähtiin lähes poikkeuksetta tyytyväisiä kurkoilijoita, haastavuudesta huolimatta tai juuri siksi. Silmiin pistävää oli, että kärkipäähän sijoittuneet vaan myhäilivät tyytyväisyyttään omiin taitoihinsa, kun ne olivat sittenkin riittäneet. Mutta olipa moni perusgubbe ihan Naantalin aurinkona pelkästä radan hyväksytystä läpikiertämisestä. Puhdasta urheiluhenkeä oli ilmassa kosolti – kuten vaikkapa Raennon Jaskan maaliintulossa ;-).

Kärkikolmikkoon itsensä kiilasivat siis Kurkoissa Anttonen, Föhr ja Huikko. Kurkottarissa nähtiin yksi huippujuoksu Klemettisen Veeran toimesta ja Gubeissa valtias oli täysin yksinoikeutetusti Jake Puttonen. Nassikat vei nimiinsä järjestäjien oma hevonen Ilmosen Aleksi, joka parista isosta pummistaan huolimatta hallitsi taas nuorempia kuinka lystäsi. Ei niin Helpolla Elämällä oli iso liuta nautiskelijoita matkassa ja heistä nopeimmin radan kiersi Kovasen Maiju.

Tulosten osalta pari huomioitavaa asiaa:
– 7 nopeinta Helppo Elämä -sarjasta kerkisi maaliin, ennen kuin yhteislähdön tapahtumahetki rekisteröityi systeemiin. Ajat siis laskettiin ensin nollauksesta, mutta tulokset korjattiin lokitietojen perusteella. Siksi väliaikalistoissa on ko henkilöillä ykkösrastin ajat mitä sattuu. Jos huomaatte muita merkittäviä virheitä, niin kertokaa huomionne. Kiitos ja Sorry!
– Kurko- ja Gubbe-sarjan keskusrastin (2. rasti + kaksi muuta käyntiä) leimasin oli ilmeisesti rikki, eikä siitä saatu leimoja kenellekään. Tai näin leimantarkistus asian tulkitsi, jotta sai edes jotakin tolkkkua metsän tapahtumista.
– Vormiston emit-kortti ei nollaantunut kunnolla, joten ajat tuloksissa miten sattuu (kts kommentit jutun perässä).

 

Hankasalmen suunnistuslukio kiittää kurkoilijoita jälleen hyvästä hengestä, siisteydestä, rastien helläkätisestä kohtelusta ja runsaasta osanotosta (107kpl)! Ja ensi viikolla uudestaan – nyt vaihdetaan sitten Jyväskylän etelä-lounaispuolelle loppu-cupiksi!

 

Kartat: Kurkokartta, Gubbekartta, Helppo Elämä ja kaikki rastit.

Tulokset: Kokonaistulokset, Ratatulokset ja Väliajat.

 

Kasa lajittelemattomia kuvia ja raakafilmit ladattavissa SkyDrivessä.

 

20131120_Jake

 

8 Comments

 • rr
  Posted 21.11.2013 at 18:27 | Permalink

  Kyllä. Legendaarista. Kansainvälistä laatuluokkaa ! Aika pyöritystä. Onneksi löysi vielä kotiinkin. Mahtavan illan lisäksi sivustolle tuli jatkuvasti lisää laatuluokan tekstiä ja sensuroimatonta ääni- ja kuvatallennetta. Hämmästyttävän todenmukaisia tarinoita metsästä – Kurkokorporaation tiedustelujaosto on tehnyt yllättävän näkymätöntä ja pätevää työtä sekä laatinut katu-uskottavan tarinan illasta. Tästä on hyvä jatkaa, kun tietäisi vielä mihin suuntaan…

  Herätessä oli ensimmäisenä mielessä ja verkkokalvoilla että nyt taas ”keskusrastille” ja äkkiä. Onneksi nyt alkaa jo itärinteen “ralli” asettumaan silmissä ( http://www.youtube.com/watch?v=uK0kencE0fw ).

 • Hutteri
  Posted 21.11.2013 at 09:11 | Permalink

  Tuloksista sen verran että Sorvisto tuli heti mun jälkeen maaliin, tarkkaa aikaa en tiedä mutta ehkä 10- 15 sekuntia mun jälkeen. Kiitokset Pais ja muu poppoo. Harvassa Kurkossa on myös ensiapu ja vielä lämmitetyissä tiloissa 😉 Toisaalta onhan siinä henkeä kun ollaan ihan korvessa ilman valojakin eli ei paineita seuraaville järjestäjille.

  • Reiman
   Posted 21.11.2013 at 09:51 | Permalink

   Tuomarineuvosto tutkii asiaa. Kortilta luetut tiedot ovat hieman hassuja: maalileimauksesta purkuun näyttäisi kuluneen melkein 1h20 min ja purun jälkeen on ilmaantunut ylimääräisiä leimoja, jotka ovat sitten siirtyneet telepatian voimalla koneen rekisteriin. Olisikohan kyse siitä, että kortin nollaus olisi epäonnistunut. Koska oikeatkin leimat kortilta löytyy, niin korjataan aika maalikameran kuvan perusteella…

  • Reiman
   Posted 21.11.2013 at 09:56 | Permalink

   Voimiston aika Hutteri + 21 sek, eli 55:27. Korjataan ainakin pistelaskuun.
   Timppa

 • Tero
  Posted 21.11.2013 at 07:11 | Permalink

  Kuka huijasi ja juoksi pistepellolla? Mäen päällä pellolla 23min lähdöstä ei tietä kiertely kiinnostanut?

  • Posted 21.11.2013 at 09:22 | Permalink

   Teko on jo tunnustettu ja näkemäsi kilpailija juoksi itse asiassa metsän puolella siinä vaiheessa. Se miten kilpailija oli sinne päätynyt on vielä hämärän peitossa…

 • Reiman
  Posted 21.11.2013 at 07:08 | Permalink

  Tulospalvelun käsiin jäi emit-kortti “50255”, joka Eresultsin tietokannassa on rekisteröity nimelle Severi Heikkilä, S-JKL. Kortin voi lunastaa seuraavan Kurkon toimitsijoilta.

  Timppa

 • Ossi
  Posted 20.11.2013 at 23:21 | Permalink

  Onko Jaken katseesta ja kapuloista luettavissa, että kannattaisi muistaa nollata jo sisäänkirjauksen yhteydessä? Vielä kun oppisi sen lisäksi erottamaan rastinumerot 13 ja 3 toisistaan, niin voisi nauttia tällaisista hienoista maastoista ja radoista täydemmin siemauksin. Hienoa settiä!

Post a Comment