KIVUSTA NAUTINTOON ON MATKAA…PELOTTAVAN VÄHÄN- JOS EDES SITÄKÄÄN.

Kärsimys ja nautinto kulkevat elämässä käsi kädessä. Ilman kärsimystä ei voi kokea nautintoa eikä ilman nautintoa synny kärsimystä. Elämässä voi vain valita kumpi tulee ensiksi. Jyrkkä nousu kostautuu seuraavan päivän päänsärkynä. Tänään reipas 30 säätä pelkäämätöntä suunnistuksen ystävää oli valinnut kärsimyksen ensin ja nautinnon sitten. Vaikka kärsimys onkin varsin suhteellista, niin nyt sitä tarjottiin monessakin suhteessa riittävästi, niin säiden, ratojen, noususummien kuin märkien pajukoiden muodossa.

Sadomasokismisuunnistus suunnistettiin tänä vuonna Muuramessa jäätävässä tihkusateessa. Sadistit taivalsivat 20 km, masokistit n 17km ja kovin helpolla ei päässyt helpossa elämässäkään jossa matkaa kertyi n 9 km. Jotta ponnistelu ei olisi jäänyt pelkästään fyysiseksi, oli kartta painettu kaksipuoleiseksi, rasteja ei kierretty ortodoksisesti numerojärjestyksessä ja olipa vielä muutamia muitakin muuttujia sotkettu mukaan ratapiirustukseen. Tämä kryptinen nk. illuminati-hajonta  koituikin muutamien kohtaloksi. Hyviä puoliakin löytyi: ketään ei ammuttu hirvenä ja vain kaksi paleltui välille. Huonoja puolia ei tietysti kukaan raskinut ääneen valittaa, olihan mukana vain syvin ydin Keski-Suomen suunnistuseliitistä.

Pääsarjaan ilmoittautui mukaan vain kourallinen nahkakypäräpäisiä ruoskanheiluttajia. Kyytiä toisilleen kärkijunassa tarjoilivat Jou Lakanen ja Lase ”Kanki” Kautto. Lasse taipui vasta loppukirissä, ja niinpä voittajaksi kruunattiin Jou Lakanen. Kärkijunan perässä lähes tappituntumalla hiilivaununa toimi suunnan Marko Tölli ja jarruvaunuksi päätyi Terän Petteri Huikko. Kun Huikon ruuminlämpömittari näytti toisen hajontalenkin jälkeen alle 2 cm, piti miehen tulla oikoen kotiin. Kisan virallisen lääkärin arvion mukaan Huikon lemmikkikilpikonna näyttänee kuitenkin päätään jouluun mennessä. Pohjoinen tuuli puhalsi Pellon Ponnen Lauri Oikarisen maaliin nejäntenä.

Masokisteissa Janne Hartman kuritti itsensä voittoon reippaan 23 minuutin marginaalilla ennen Suunnan Tapio Mattilaa ja Liekin Antti Jutilaa. Naisista kovinta vauhtia rynni Anne Honkanen. Helpossa elämässä ei tällä erää ollut helppoja rasteja. Terän Enska Lakanen oli tarkin ja nopein. Parisuhdeterapiamatkalla olleet Kahelinit roikottivat Enskan perässä toiseksi.

Konseptista otetaan mielellään rakentavaa palautetta vastaan. Kiinnostaisiko ihmisiä aito ultra-matka vai mentäisiinkö perinteisellä reippaan 2 h meiningillä? Enemmän rasteja vai pitkiä välejä? Aiemmin vai myöhemmin syksystä? Vaikeampaa vai helpompaa?


Tulokset
Väliajat

Kartat:
Sadistit pohja, Sadistit perhoset, Masokistit pohja, Masokistit perhoset, Helppo elämä pohja, Helppo elämä perhoset

Kuvia juomarastilta
Lähtövideo ja kuvia maalista
Leinosen Paulin ottamia kuvia