AM-viesti 11.8.2018 – Kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä.

Kipailunjohtaja: Juha Koskinen

Ratamestari: Jake Puttonen

Valvoja: Tuomo Marttinen, IPR

Sarjat ja Matkat

H21    6,9-7,1 km

H120  6,9-7,1 km

H150  4,7-4,8 km

H180  4,1-4,2 km

H210  3,5 km

H225  2,3 km

D21    4,7-4,8 km

D120  4,1-4,2 km

D150  3,5 km

D180  2,3 km

D18    4,1-4,2 km

D16    3,5 km

H/D14 3,1 km

H/D12 2,1 km

Kartta

Kartta H21 ja H120 -sarjoissa 1:10000/5m, kaikissa muissa 1:7500/5m. Kartta valmistunut 8/18 ja koko A4. Kartta on muovissa.

Kisoihin saapuminen:

Kilpailukeskus sijaitsee Harjunlahden uimarannalla, Joutsassa, Leivonmäen kansallispuistossa. Opastus paikoillaan la klo 9.30 alkaen. Liikenteenohjaajat opastavat sinut ajamaan Hiekanniementietä puomille saakka (n.400m), jossa pyöräytät auton ympäri ja palaat samaa tietä kunnes keltaliivinen herrasmies ohjaa sinut siististi tien laitaan, nokka valmiiksi lähtösuuntaan. Matkaa parkista kilpailukeskukseen siis 100-400m.

Ennen kisaa:

Uimarannalla voi käydä uimassa, kioskista voi ostaa hermokahvit tai jotain pikkupurtavaa. Verryttelyalueena voi käyttää uimarannalta luoteeseen/länteen lähtevää polkua ja sen ympärillä olevaa Harjua. Vessat löytyvät uimarannan parkkipaikalta. Kansallispuiston alueella(kin) roskaaminen luonnollisesti kielletty. Uimarannan pukukoppeja voi käyttää, mutta älkää jättäkö sinne tavaroitanne kisan ajaksi. Varustekasseille opastetaan kuulutuksessa alue, johon ne voi kisan ajaksi jättää vartioivan silmän alle.

Kisan kulku:

Viesti suunnistetaan kokeiluluontoisesti niin, että kaikkien osuuksien suunnistajat lähtevät metsään samanaikaisesti. Tästä kokeilusta otetaan mieluusti palautetta vastaan. 

Joukkue ottaa kilpailukeskuksesta osuuksiaan vastaavat numerolaput:

1.osuus sininen

2.osuus punainen

3.osuus keltainen

Kilpailukeskuksesta otetaan myös tarkistuslipukkeet, sekä nollataan Emit. Pyri olemaan valmiina siirtymään lähtöpaikalle kello 10.55. Lähtöön on matkaa tietä pitkin 1,3 km. Lähtöön kuljetaan johdetusti poikkeuksellisesti tien vasenta puolta. Noudata huolellisuutta tiellä! Lähtöpaikalla noudata järjestäjien ohjeita. Kartat jaetaan joukkueille kaksi minuuttia ennen lähtöä. TARKISTA, että kartassa oleva numero on saman värinen kuin kilpailunumerosi. Jaetut kartat pidetään lähtöhetkeen saakka painettuna rintaa vasten. Lähtö tapahtuu kello 11.15. Lähtöpaikalta 130m viitoitus K-pisteelle. Kisan aikana herrasmiessopimus siitä, että joukkueen/seuran kesken ei tehdä sanallista yhteistyötä.

Kisan aikana radat ylittävät useaan kertaan pienen kylätien, jossa jonkin verran kansallispuistossa käyvien autoliikennettä. Vaikka kiire onkin, niin varmista, että et syöksy suin päin auton eteen. Alueen ainoan maantien eteläreunaa saa käyttää reitinvalinnoissa, jos sille tuntee tarvetta.

Viimeisiltä rasteilta ei ole viitoitusta maaliin! Maalileimauksen jälkeen siirtyminen tietä pitkin kilpailukeskukseen, jossa sitten luetaan emit tulosjärjestelmään. Noudata tiellä taas huolellisuutta sekä liikenteenohjaajien ohjeita!

Keskeyttäneet, muistakaa ilmoittautua kilpailukeskuksessa maaliin.

Kisan jälkeen:

Uimassa voi käydä, omalla vastuulla luonnollisesti. Älkää kuitenkaan pesuaineilla samentako Rutajärven vettä, kiitos. Kioski palvelee, ja kun metsä on saatu suunnilleen tyhjäksi, palkitaan menestyneet am-mitalein. Oletettavasti palkintojenjako on saatu päätökseen reilusti ennen yhtä.

Maasto

Maastosta vielä sananen. Maasto on järvien ja soiden rikkomaa harjukangasmaastoa. Näkyväisyys ja kulkukelpoisuus ovat poikkeuksellisen hyvät. Korkeuserot ovat maksimissaan 20m luokkaa. Alueella on runsaasti rasteja ja satunnaisesti retkeilijöitä. Ensimmäisten kanssa olkaa tarkkana ja jälkimmäisten kanssa kohteliaita. Maastossa on aiemmin suunnistettu vain pullautuskartalla, kerran Kurko ja parit iltarastit sen jälkeen.

Nautinnollisia suunnistushetkiä toivotellen,

Vaajakosken Terä