Valoa syksyn pimeyteen

TSaari-Kurko – Sitä saa mitä tilaa!

 

Te pyysitte ja me toimitamme. Ensi torstaina on luvassa aimo annos nostalgiaa, kun kurkokaravaani kurvaa Nojosniemen jylhiin maastoihin. Torstaina ei kuitenkaan palata legendaarisen Nojoskurkon aikoihin, vaan hypätään vielä 15 vuotta ajassa kauemmas taaksepäin, aikaan jolloin ratamestari ei ollut edes syntynyt. Aikaan jolloin radat olivat pitkiä, rasteja vähän, kikkailut tiessään ja miehet yötä pelkäämättömiä. Tarkalleen ottaen vuoteen 1990.

kivi
Maasto on perinteistä keskisuomalaista

Normaalisti kurkoilija voi syyttää pummistaan huonoa karttaa, mutta tällä kertaa vika voi olla ainoastaan kurkoilijassa itsessään. Kartta on taattua Kaapro -laatua suoraan 25 vuoden takaa, joka koejuoksuissa toimi kuin junan vessa. Kun tähän päälle vielä lyödään mittakaavaksi 1:15 000, ei kurkoilija voi syyttää kuin itseään jossei rastit löydy, sillä onhan kartta täydellisesti pelkistetty. Nyt kurkoilijan tehtäväksi jääkin vain rastilta rastille juokseminen. Ainoastaan alueella poikkeuksellisen suurena esiintyvä eroosio on saattanut muuttaa käyrien paikkoja ja mäkien korkeuksia 25 vuoden aikana. Outoa sinänsä että tämä eroosio on lähinnä kasvattanut mäkien kokoa.

lato
Aivan kaikkia rastipisteitä ei tarvinnut rakentaa uudestaan.

Mittakaava yhdessä rastien vähyyden kanssa saa myös radat näyttämään todellista lyhyemmiltä, joten voittoajatkin lienevät sääntömääräiset. Kurkoilla on taivallettavanaan 8,8km ja 10 rastia, Gubeilla 5,8km ja 7 rastia sekä Helpolla Elämällä 3km ja 4 rastia. Hajontanamenetelmänä Kurkoissa ja Gubeissa on käytössä tutusta Farsta-hajonnasta tehty Farssi -versio joka nimensä mukaan on todellinen peesarin painajainen, ja epäreilu kuin mikä. Peesareillekin on kuitenkin annettu mahdollisuus kiittää letkan veturia ohituksen yhteydessä puolen kilometrin mittaisella loppusuoralla.

kuusikko
Radan hitaimpia paikkoja

 

Ja vielä ohjeita loppuun:
– Omat karttamuovit mukaan, kartan koko A4.
– Lähtöön matkaa 700m, lähdetään kootusti 17.55!
Opastus alkaa tästä.

 

Paikoitus tien varressa, suosikaa kimppakyytejä. Kilpailukeskuksessa on kota, jonka tulilla voi paistaa makkaraa ja lämmittää jäätyneitä jäseniään kilpailun jälkeen, tai vaikka sen aikana. Omat makkarat mukaan.””

 

ToniS

 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *