Valoa syksyn pimeyteen

Vihtamäen vitsaukset!

 

Ensilumi ei päässyt vaivaamaan Pamaus-Kurkon osallistujia, joita olikin huimat 125 henkeä. Tämä taitaa lyödä viime viikkoisen ennätyksen yhdellä – Jes! Muutama innokas astui järjestäjän asettamaan ansaan ja nollasi emittinsä ennen sisäänlukua koneelle. Heille loppuaikoja emme saaneet ja hylsy on hylsy vaikka voissa paistaisi. Joitakin puhtaita väärin leimauksiakin tapahtui, jotka johtivat ”suoraan” hylkäämiseen.

kurkovipa-20

Tämänkertainen hajontasysteemi oli epäreilu, mutta tasaväkinen viestihajonta. Erikoisuutena oli myös alun pitkä reitinvalintaväli. Valtaosa kärkikurkoista taisi kuitenkin puskea turvallisesti suoraan. Koejuoksuissa toinen ratamestari jäi nopeimmille kurkoille noin puoli minuuttia kiertävillä valinnoilla. Vasemman aika 13.30 ja oikean 12.58. Jos saamme vielä ViPan kuntorastisivuille reittihärvelin jossain vaiheessa pystyyn, niin sinne voi omia ratkaisujaan laitella.
Kurkovalinta_640

 

Mallikartat: Kurkot, Gubbet ja Helppo Elämä.
Lisäksi vielä kaikki rastit.

Kurkojen ratkaisu oli veret seisauttava. Vääntö käytiin kahden tuoreen suomenmestarin kesken. Viimeiselle (radio) rastille Olli-Markus ”OMA” Taivainen saapui noin kymmenen sekunnin etumatkan turvin. Ehkä 69-kurkosta viisastuneena Toni Saari päätti suunnistaa tällä kertaa ihan maaliin asti ja vei pidemmän korren. OMA ajautui hieman vasemmalle ja kartoitti viimeistä väliä maaliin pari minuuttia. Se oli hyvä, koska järjestäjät eivät siellä olleet käyneet. Kolmanneksi kiilasi ”kotikentällään” Antti Anttonen.

 

Myös Kurkottaret, Gubet ja Nassikat painivat ihan kalkkiviivoille asti. Vahvin oli viime viikkoina hienoisesta matalapaineesta kärsinyt Heikki Kettunen. ViPaan paluumuuton tälle kaudelle tehnyt Kettu on ollut koko kauden seuran ratasuunnittelukoneen käyttökiellossa, jotta Vihtamäen salat eivät paljastu ennen aikojaan. Viimeinen rasti teettikin sen verran työtä, että takaa-ajat pääsivät tuntumalle. Loppukirissä toisen sijan nappasi Tuulia Viberg ja pronssia nappasi Juha Koskinen. Mainittavan komea suoritus oli myös nuoren (ilmeisesti H14-sarjalainen) Samuli Peltolan viides sija.

 

Helppoa elämää dominoi kotikentällään Otto Liuha. Toiseksi loppurutistuksessa kiilasi Hanna-Riikka Koskinen jättäen kolmanneksi Helena Liuhan. Helpon elämän kilometrivauhditkin alkavat jo nousta niin, että ratoja pitää vaikeuttaa tai pidentää. Kokonaisuutena maastosta tuli väsyneitä, mutta tyytyväisiä asiakkaita. Lämmin kiitos kaikille osallistujille, talkoilijoille ja Järvilinnan väelle.

 

Tulokset sarjoittain ja väliajat radoittain.

 

Ratamestarit

 

Linkki Ismo Paukun ottamiin kuviin!

 

kurkovipa-136
kurkovipa-151

 

One Comment