Valoa syksyn pimeyteen

Vihtavuoresta Pamahtaa!

 

Viiden vuoden hiljaiselo on päättynyt. Kurkokaravaani kurvaa taas Pamauksen maisemiin – vieläpä parhaimpiin mahdollisiin. Osakilpailu nauttii keskisuomalaisen kulttuurimesenaatin suojelusta. Kilpailukeskuksena toimii Taidekeskus Järvilinna. Kauko Sorjosen säätiölle sekä keskuksen emännälle, Pirjo Salmelle, osoitamme nöyrimmät kiitokset tämänkin ”taidemuodon” tukemisesta.

20151119_WP_20151110_13_50_21_Pro_640

Ratamestarit ovat hehkutelleet suunnitelmiaan lähes tuon viiden vuoden hiljaiselon verran. Nyt on unelmien toteutumisen hetki käsillä. Joku saattaa muistaan vielä Hirsi-Kurkon hajontakaaviot. Taidetermein olemme lähestyneet tehtävää uusklassismin näkökulmasta. Radat syntyivät vallalla olleiden monimutkaisten perhosten ja salmiakkien tilalle, kun hajontojen koristeellisuudesta ja ylenpalttisuudesta haluttiin pyrkiä yksinkertaisempaan ja tasapainoisempaan tyylikkyyteen.

20151119_WP_20151110_13_50_15_Pro_640

Maastokäyntejä on tehty sen verran, että pakolliset valokuvat tähän juttuun ehdittiin ottaa ennen ensilunta. Iloksemme huomasimme, että myös metsäalan yrittäjät ovat liikkeellä. Sen verran kuhinaa tuntuu maastossa olevan, että varaudu kohtaamaan pimeässä muitakin kuin suunnistajia. Kilometrivauhtiennusteiden parantumisesta viime hetkillä täytynee kiittää metsäalan investointi-intoa.

Matkat sarjoittain ovat Kurkoille 6,9, Kurkottarille, Gubeille ja Nassikoille 4,8 sekä Helposta elämästä haaveileville 1,4 kilometriä. Tämän kauden teema on ollut järjestyslukujen opetteleminen. Koska kausi lähenee uhkaavasti loppuaan ja ratamestareiden usko oppimiskykyyn horjuu, tarjoamme hieman erilaista aivojumppaa peruslukujen parissa.

20151119_Kurkokuva 2 20151119_Kurkokuva 1

Kartat ovat muovisuojuksessa. Saapukaa ajoissa paikalle ja mielellään kimppakyydeillä, jotta parkkitila riittää kaikille. Opastus Kurko-paikalle tässä.

Liikennesäännöistä on syytä muistuttaa, että jalankulkija kulkee ajoradan vasenta reunaa noudattaen riittävää varovaisuutta. Karttamerkeistä pistepelto tarkoittaa viljeltyä peltoa, jolla ei saa edes pientareella kulkea. Lähtöpaikalle on johdettu siirtyminen klo 17.50 alkaen ja lähtö tapahtunee klo 18.00.

 

Afa ja Morceli

 

One Comment