Pimeämpää, kosteampaa, kylmempää ja pinkkiä

Motot ehtivät ensin: Hirvaskurkosta Valtra-Kurkoon

 

Tunturikankaan maastossa odotti epämiellyttävä yllätys Hirvaskurkon rastipisteiden tarkastusmatkalla. Koko Am-kisojen pitkän matkan karttalehden alueella oli tehty hakkuita kahden koneen voimin ja hakkuut näyttivät vielä jatkuvan.

Mikä neuvoksi? Konginkankaan kallioille ja Sumiaisten suunnan kankaille ajomatka on pitkähkö Jämsän takamailta. Hitonhaudan kivikotkaan eivät vaikuttaneet kovin koukuttavilta tai houkuttavilta. Ratkaisu löytyi Tunturikankaan etäisyydeltä. Nyt ei käännytä Hirvaskankaalta länteen, vaan otetaan suunta kohti itää. Pysytään kuitenkin rajojen sisällä, Äänekosken.

Noin 13 kilometriä Kuusysiä Konneveden suuntaan sijaitsee maailman kolmanneksi suurimman maatalouskoneiden suunnittelijan, valmistajan ja myyjän iso tuotantolaitos. Väärin arvasitte: ette pääse suunnistamaan sisätiloissa pimeissä tehdashalleissa otsalampun valossa. Tarjolla on ikävämpää, pimeä ja ehkä märkäkin metsä.

Mutta on paljon on hyvääkin. Maastopohja on pääosin hyväkulkuista soraharjua, josta maanrakentajat ovat kyllä osansa kuljettaneet pois. Polkuja saa juosta riittävästi sinne ja tänne, ehkä joku pätkä sattuu rastiväleillekin. Järjestäjille on keskuksessa tarjolla sähköä ja valoa ”talon puolesta”.

Aina ei voi tarjota parasta, mutta aina voi tarjota parasta mahdollista. Ymmärrättehän! Järkevien ratojen ja etenkin hajontojen suunnittelu ”repaleiselle” karttalehdelle on nykykielellä sanottuna haasteellista. Tätä kirjoitettaessa ei maastossa ole rastipisteitä ennätetty tarkastaa. Kaikki on kuitenkin valmiina kun KurkoCup 2014 korkataan torstaina 18.9.2014 kello 20:00.

 

Tervetuloa Sirkkaharjulle ja kiitokset Valtralle!
 

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *