Kurkopisteet
Spekuhärveli
KurkoCup ohjelma

1. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkorata
Kurkotarrata

2. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkorata
Kurkotarrata

3. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkorata
Kurkotarrata

4. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkorata
Kurkotarrata

5. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkorata (3MB)
Kurkotarrata (3MB)

6. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkorata
Kurkotarrata

7. osakisa:
Tulokset
Väliajat
Kurkorata
Kurkotarrata

Suunta Jyväskylä

Vaajakosken Terä

Aikaisempia Kurkocuppeja:
Kurkocup 2008
Kurkocup 2007
Kurkocup 2006
Kurkocup 2005
Kurkocup 2004
Kurkocup 2003
Kurkocup 2002
Kurkocup 2001
Kurkocup 2000
Kurkocup 1999
Kurkocup 1998
30.11.2009
Fideoaineisto Vinaalista...

Finaalista löytyi vielä pari pätkää ihailtavaksi. Reimanin kootut selitykset ja Gubbesarjan ratkaisuvaiheet. Olkaapa taas hyvät!


25.11.2009
Kurkofinaali kruunasi kauden!

Vuoden 2009 KurkoCup on ohi. Finaali tarjosi lähes täydelliset olosuhteet kurkoilijoille. Ainoa miinus tuli siitä, että sade oli varsin heikkoa ja tihutuskin alkoi vasta kisan puolivälissä. Sen sijaan mahtavat fiilikset tulivat erinomaisesta maastovalinnasta, jonka ratamestari Vesa Klemettinen oli tehnyt. Ratamestari kertoi lähdössä kilpailijoille, että radan alueella on tehty yksi harvennushakkuu. Kurkoa oli se, että se kattoi koko radan alueen. Niinpä pystyvihreää ei tarvinnut painaa kartanlukua häiritsemään.

Ykkösrastit olivat molemmilla radoilla hajontojen keskusrasteja. Rastit olivat lähekkäin toisiaan, joten kurkojen rastilta näki hyvin myös kurkottarien, nöösien ja gubbe-sarjan seikkailuja. Ja näkemistä riitti! Finaali innoitti kaikki suunnistamaan erityisen tarkasti ja niinpä kartalta ulosajoja tapahtui harvinaisen monta yhteen kisaan. Kuvaamassa olleet järjestäjät saivat hämmästellä tosissaan uskomatonta toilailua.

Mutta voittajat saatiin tässäkin kisassa selville. Kurkoissa Timbe Joensuu tunaroi ykkösrastin, mutta nousi sen jälkeen tasaisesti kohti kärkeä. Loppulenkille Timbe pääsikin heti Jake Puttosen perään. Kurkopisteissä kärkipaikkaa pitänyt Lauri Oikarinen katosi etelän hajontalenkillä perusteellisesti ja oli yhden kierroksen jäljessä kohdatessaan Timben keskusrastilla viimeisen kerran. Maaliin ensimmäisenä rynni Timbe, Jaken jäädessä pari sekuntia. Laurin harharetket koituivat liian suuriksi, pari sijaa paremmin ja kokonaisvoitto olisi tullut toistamiseen. Nyt yön-Timo valloitti KurkoCupin - ensimmäistä kertaa. Tosin vain yhden pisteen marginaalilla. Jake Puttosen leimojen tarkistus epäonnistui pimenneeseen Emitiinä. Niinpä toinen oli Joona Viholainen, joka oli loppulenkille lähtiessään lähes keskeyttämässä pummailun masentamana. Niinpä vaan muilla oli ollut vielä vaikeampaa. Kolmas oli myös mukavasti matkalla kurvaillut Jonne Lakanen. Kartalta ulos juosseista paras oli Tero Föhr neljännellä sijallaan. Kokonaiskisan kolmonen oli Heikki Kettunen.

Kurkottarissa Merja Rantanen oli överlägsen. Lyhyen radan voitto tuli samalla kertaa. Topias Peltonen oli kakkosena ja Sari Anttonen puski itsensä kolmoseksi. Kokonaistuloksissa Mersu vei, Sari oli toinen ja Maaret Rantanen nousi kolmanneksi ohi finaalissa keskeyttäneen Tuukka Senttulan. Ossi Heikkilä vei Gubbekisan kokonaispotin, finaalissa Ossi koki kuitenkin kovia, sija oli 5. Pekka Noponen oli niukasti ykkönen ennen Tapio Mattilaa, Harri Mehto oli kolmas. Pekan voitto riitti nostamaan hänet kokonaiskisan kakkoseksi ohi kilpakumppani Tapion.

Tämän vuoden suurin sarja oli gubet 59 kilpailijan voimin. Kurkot jäivät vain yhden kilpailijan päähän. Finaalin jälkeen Könkkölän sauna maistui. Kiitokset urheille ja ensi vuonna uudestaan!

Jarmon kuvia KurkoFinaalista

Lauri ja Timbe kohtaavat
OssiJoona
Maaret poseeraa - väärällä rastilla
KurkoSaunassa on tunnelmaa
Äiti voitti!
Lähdepesupaikka
22.11.2009
KurkoCup huipennus odottaa!

KurkoCup 2009 Finaali juostaan Könkkölästä. Finaalin kunniaksi on myös saunat lämmitetty, joten kannattaa ottaa vaihtovarusteet ja pyyhe mukaan. Forecan mukaan alkuviikko on sateinen, mutta keskiviikkoiltana on kuivaa. Onneksi keli voi vielä muuttua ennen H-hetkeä, ettei tarvitsisi kuivin asuin kurkoilla.

Päivitys 23.11.2009: No sen verran tarkennusta, että sanassa saunat oli monikkomuoto vähän väärin asetettu. Käytössä on siis yksi sauna, eli kurkottarilla riittänee selänpesijöitä, jos gubet ja kurkot ehtivät ajoissa pois maastosta.

Kurkofinaalin radat on 4.6km ja 6.6 km. Kartta 1:10000, rasteilla heijastimet, hajontaa on. Loppukiriin ei kannata jättää, loppusuora on kivinen, pusikkoinen ja lyhyt.

Opastus Finaaliin Könkkölään

18.11.2009
Sääkskurko oli parasta A-ryhmää!

KurkoCup 2009 sai kuudennesta osakilpailusta arvoisensa mittelön, kun järjestäjänä toiminut Jarmo Oikarinen taikoi vaativien ratojen lisäksi syksyn ihanimman kelin. Maassa oli lunta juuri riittävästi varpaita varten ja lähtöä viivästettiin tarkasti pari minuuttia että sade pääsi kunnolla alkamaan. Hymy olikin herkässä kurkoporukalla lähtöviivalla. Jopa pari muisteli viime vuoden KinkyKurkoa naapurimaastossa: silloinkin satoi, mutta nyt oli pari astetta kylmempää!

Kurkojen mittelössä kärjessä karkaili Timbe Joensuu ja Jake Puttonen loppulenkille, mutta pummi palautti letkan kasaan. Huvittavien tapahtumien kurkoilu olikin sitten matka viimeiseltä rastilta maaliin. Koko kärkiryhmä päätti juosta suoraan paskeikon läpi. Jake Puttonen laisti tämän konseptin ja kuittasi voiton. Maalissa erot olivat hiuksenhienoja, Marko Tölli puski toiseksi ja Lauri Oikarinen kolmanneksi.

Kurkottarien ja nöösien sarjassa Merja Rantanen hoiteli homman, vaikka mutkia sattui enemmän kuin tarpeeksi. Siskoistus täydensi Maaretin toimesta Rantas-dynastiaa ennen Sari Anttosta.

Gubbe-sarjassa syksyn hallitsija Ossi Heikkilä piti lepovuoron ja kärkeen ryntäsivätkin uudet nimet. Petri Hämynen hallitsi tarkat paikat hajontojen jälkeen ja tikkasi viimeiselle ensimmäisenä. Vaikka Mersu uhkaili takana, Petri piti lyhyen radan herruuden taskussaan. Jukka "El" Iitti nappasi hienon kakkostilan ja Harri Mehto kolmospallin. Kokonaiskisan kannalta Pekka Noposen kahdeksas sija oli pettymys.

Pistetilanteet kertovat karua kertomaa:
Kurkoissa vain kahdella ukolla on mahdollisuudet mestaruuteen. Todennäköisempi vaihtoehto on se, että Lauri Oikarinen uusii toissa vuoden mestaruuden. Viime vuonnahan Lauri joutui tyytymään neljänteen sijaan. Timbe Joensuu voi voittaa, jos kuittaa finaalista täydet ja väliin mahtuu riittävän monta miestä. No jos tulee Laurille sikuflunssa.

Kurkottarissa mestaruutta jahtaa vielä 4 kisailijaa. Neljällä tolpalla Merja Rantanen on toistaksei tukevasti valtaistuimella, mutta onnettaren hymyillessä oikein vinosti mestaruuden voi vielä voittaa Sari Anttonen, Tuukka Senttula tai Maaret Rantanen.

Gubeissa Ossi vie omansa. Kakkostilasta käydään tiukat kähinät Nopos-Pekan, Tapio Mattilan ja Take Tyynelän välillä.
12.11.2009
Horror-kurkon ratamestarilta otetaan kortti pois...

...mikä on toki hankalaa, kun korttia ei ole koskaan ollutkaan. Sen sijaan vastaus ratamestarin kysymykseen: "Miksei alueella on ennen suunnistettu?" on helppo: "Sieltä ei ole koskaan tehty karttaa; eikä ole vieläkään!"

Mutta niin vaan metsästä löysi pois lukuisa joukko suunnistajia. Kurko-sarjassa saatiin ihan uudet nimet kärkeen, kun maasto ja kartta muuttuivat hiukan vaativammaksi. Heikki "lamppumestari" Kettunen nappasi näppärän voiton ennen Tommi Kurosta. Lauri Pohjola oli turvallisesti kolmas. Aikaisempia menestyjiä ei Horrorissa kunnioitettu: Timbe Joensuu oli sentään kuudes, Lauri Oikarinen valahti yhdeksänneksi. Tämä parivaljakko on yhteiskisan kärjessä pisteen erolla. Aivan varjojen maille on valahtanut alkukaudesta pirteästi esiintynyt Jarmo Puttonen, toinen yhden pisteen suoritus sarakkeeseen ei paljon vedonlyöjiä seuraaviin kurkoiluihin vakuuta. Mene ja tiedä...

Nuorta poikaa tai naista arvostaville riittää myös jännitystä. Merja Rantanen ilmestyi kolmannen kerran viivalle ja nappasi tolpan taas. Tuperaukseen tuli kuitenkin kolmelta gubelta tällä kertaa. Sari Anttonen jäi vain 10sek ja johtaa yhteiskisaa. Mersu tosin vaanii vain 3 pojon päässä. Lauri Hyttinen ja Tuukka Senttula jakoivat (??) kolmannen sijan, yhteiskisassa Tuukka on kolmantena ennen Lauria. Maaret Rantanen jätti Horrorin väliin ja valahti yhteispisteissä kärjestä sijalle 5.

Lerppojen sarjassakin saatiin vihdoin Ossille vastusta. Kun kartta on riittävän huono, niin johan Nopos-Pekkakin alkaa osumaan. Tapio Mattila jäi vain 2sek. Ja eihän Ossikaan jäänyt kuin 16sek. Ei siis totaalista romahdusta. Yhteispisteissä Ossilla on edelleen tuikiturvallinen 31 pisteen ero. Jokohan tässä sarjassa peli ratkeaa taas ennen finaalikiertuetta.

Kuvamateriaalia Oikarisen Jarmon toimesta on myös tarjolla tässä linkissä.
Sääkskurkossa tavataan, opastus löytyy tästä linkistä (jokohan nyt olisi jo oikea linkki...). Sääkskurkossa matkoissa (5,2 ja 4,0 km) huomioitu lumitilanne (10 cm).

10.11.2009
Horror-ratamestarin terveiset

Taas kurkoilijoiden iloksi on löydetty neitseellistä suunnistusmaastoa aivan kaupungin laitamilta. Miksei alueella on ennen suunnistettu selviää vain osallistumalla.

Ratapituudet sääntömääräiset ja hajontaa kaikilla osuuksilla. Kartat on painettu, rastit on metsässä ja nyt vain odotetaan, että lumi peittää jäljet.

Reilu meininki - hajonnat eivät.
Tervetuloa Horror-Kurkoon!

4.11.2009
Mullimaista menoa Mullikurkossa

Kaapro Häkkisen turailema Mulli-Kurko Turantiellä ei liikaa yllätyksiä tarjonnut. Vaikka kärki tekikin omat taiteelliset kuviot matkan aikana, tuloslista näyttää parin sarjan osalta kumman tutulta. Kurkojen ykkönen oli Pasi Ikonen, perässä Lauri Oikarinen ja säestämässä poskesta Timo Joensuu. Pistekärki on samojen ukkojen hallussa, järjestyksessä Lauri, Timbe, Pais.

Gubeissa nopein oli jälleen Ossi Heikkilä, vaikka kilometri ennen loppua karussa oli Seppo Särkkä. Sepon loppumatkan koukerot kruunattiin vielä hylkytuomiolla. Tiukassa sekuntikisassa toiseksi punnersi Tarmo Tyynelä heti perässään Matti Autio. Ossi on huikealla karkumatkalla kokonaispisteissä neljän voiton putkellaan. Take nousi toiseksi ja Mullittelut väliin jättänyt Tapio Mattila on kolmantena.

Naisten ja nuorten yhteissarjassa saatiin sentään uusi voittaja, kun Tuukka Senttula kylvetti muut. Laura Hokka jäi 16sek ja Maaret Rantanen jo 1.50. Kokonaispisteissä Maaret rypisti kärkeen pisteen erolla ennen Sari Anttosta. Kahteen kurkoiluun osallistunut Merja Rantanen väijyy kolmostilalla.

Lähtörynnistys
Kärki toisella kokoomalla
Jani esteen takana
Ronny kylässä
Oli tämä hieno kisa... ;-)

31.10.2009
Spekulaatiot ovat myös KurkoCupin suola...

Tikkakurkon järjestyskoneisto sai purettua elektroniikan syövereistä pari videonpätkää, jotka voi katsella alta. Olkaapa hyvät!28.10.2009
Tikkakurkossa uusi miesten kärki

Tikkakurkossa kurvailtiin Keljon perämetsissä. Kurkojen sarjaan saatiin jälleen uusi kärkinimi, kun Lauri Oikarinen selvitti hajonnat nopeiten. Jarmo Puttonen puikotti sijalle kaksi ja Jonne Lakanen sekunnin erolla ennen Timo Joensuuta klaarasi kolmostilan.

Kurkottarien nopein oli avausksian voittanut Merja Rantanen, Maaret Rantanen jäi pari minuuttia, mutta kolmantena maaliin kipaissut nöösi Eeli Viholainen jo yli 13 minuuttia. Gubeissa ei uutta kerrottavaa: Ossi Heikkilä vei jo kolmannen kerran omansa. Sarjakakkonen Tapio Mattila oli arvoisellaan sijalla ja kolmannen sijan vei Matti Autio.

Kurkokeli
Kärki spekuloi

Ensi viikolla Mullikurkoon! Opastus Turantie 69.

27.10.2009
Uskomatonta taistelua, kuvat puhukoon puolestaan

Hirvaskurkon kuvapankki on purettu ja mistäpä löytyisi parempaa dramatiikkaa kuin KurkoCupista? Alla oleva kuvakooste on Hirvaskurkon Gubbetaisteluista. Huomenna kaahataan Tikka-kurkossa. Linkki kuvagalleriaan.
I want this!
22.10.2009
Hirvaskurko kaahattu

KurkoCupin tiedotusosasto nautti ansaittua työperäistä lomailumatkaa Etelä-Suomeen ja niinhän siinä kävi, että koko kurkoilujoukko joutui jännittämään tuloksia yhden ylimääräisen päivän. Jännitystä piisaa kyllä tuloksia lukiessakin, koska järjestäjien kellot olivat tällä kertaa hivenen vinksallaan. Ensimmäisen rastin väliajat ovatkin mielenkiintoista luettavaa. Joka tapauksessa tuloslistat pantiin ihan uusiksi parissa sarjassa.

Kurkojen Kurko oli avauskisansa juossut Pasi Ikonen. Ville Sabel ja Heikki Kettunen alistivat viime kerran voittajaa Timo Joensuuta, joka siirtyi kuitenkin yhteiskisan johtoon. Nuorten ja naikkosten sekasarjassa nopeiten ravasi Topias Peltonen, jolle Laura Hokka jäi 14 sek. Maaret Rantanen piti Rantasten sisarusten mainetta yllä kolmostilallaan. Eniten porukkaa kivien alta oli kömpinyt Gubbe-sarjaan. Ossi Heikkilä ei anna massan haitata, voitto irtosi taas. Pekka Noponen pääsi tosi lähelle eikä paljon jäänyt Tapio Mattilakaan.

Heikon lumitilanteen vuoksi Whitekurko on päätetty perua. Tästä syystä ensi viikolla juostaankin Tikkakurko. Ja kun kelloja siirretään viikonloppuna, startti on jo klo 18! Opastus Tikkailemaan on Isolahdesta, linkki tässä. Ratamestarin ajo-ohjeet Tikkakurkoon: Radat 4.8 ja 4.3 km, hajontamenetelmänä Hässäkkä. Rasteilla miniliput ja heijastimet. Kartan mittakaava 1:7500. Kilpailu pidetään pienen tien varrelta, jonne opastus Isolahden koululta. Paikoitustilaa vanhassa sorakuopassa on rajoitetusti, loput autot joudutaan pysäköimään tien varteen. Tosikurkot verryttelee koulun parkista 2.7km.

14.10.2009
Nyrhökurko avasi jäätävän pelin

Parin asteen pakkasessa juostiin kauden ensimmäinen kurkoilu. Hyväntuuliset kilpailijat eivät menettäneet huumorintajuaan postimerkkimaastossa ja tuloksena olikin muutamia erinomaisia kurkosuorituksia. Hajonnat purivat tällä kertaa tehokkaasti ja kaikille riitti pimeää tehtävää. Kurkojen kärki oli yksin tampannut Timbe Joensuu jolle Toni Saari jäi 28sek. Lauri Oikarinen otti selkeän kolmostilan 5sek myöhemmin. Kurkottarissa viime vuoden mestari Merja Rantanen oli taas kerran ykkönen. Saman matkan eri hajonnoin selvitti kuitenkin nopeammin Gubbe-kärki Ossi Heikkilä. Ossihan on myös viime vuoden voittaja sarjassaan. Hiukan Mersun perässä tuli omalta hajonnaltaan Gubbe-kakkonen Kossu Koskinen. Seuraavia saatiin sitten näissä sarjoissa odottaa muutama minuutti. Tapio Mattila kellotti Gubbekolmoseksi. Marttiina Joensuu ja Lauri Hyttinen veivät loput mitalisijat Kurkotarnöösi-sarjassa.

Ensi viikolla kaahataan Hirvaskurkossa. Opastus kisapaikalle löytyy ohjelman linkistä. Ja tästä.

Matkalla kurkoilemaan
Rivistö valmiina
Take vauhdissaMersu
Kurkokärki
Peli on kovaa

11.10.2009
Nyrölästä meinasi tulla pitkä kisa

Olipa lähellä ettei tämän vuoden Kurkoavaus kopioinut menetelmiä eräästä vanhasta Ampujien majan kisasta. Meni nimittäin Ocadissa vähän ratamestarilla mittakaavat sekaisin ja meinasi tulla hiukan pitkä kisa. Onneksi tarkistusmittaus paljasti virheen ja ylimääräiset kilometrit piilotettiin toiseen käyttöön. Kurkojen matka on avauksessa 6,3km ja kurkottarilla/gubeilla vähemmän. Aikaa voi kyllä mennä, koska yöllä hätäinen täydennys näyttää epäillyttävältä.

Kartan mittakaava on (todennäköisesti) 1:8000. Hajonnat ovat taas aikamoista hässäkkää, joten maltillinen järjestysnumeroiden kertailu on suositeltavaa menttaaliharjoittelua kaikille kurkoille. Autot jätetään Nyrölän koulun pihaan, josta kilpailijat juoksutetaan lähtöön. Hölkkä kohti lähtöä starttaa klo 18.50, joten sen jälkeen saapuneilla kurkoilijoilla voi olla vaikea löytää lähtöpaikkaa, koska mitään viitoitusta ei ole!

Kuvia mahdollisista rastipaikoista. Lippuja ei ole, heijastinpala on minimaalinen ja nauha on tällä kertaa keltainen. Tervetuloa!

Kivi?
Kivi? Kivi?
Kivi?

4.10.2009
Valoa yössä, KurkoCup on täällä

Juuri kun luulitte päässeenne eroon kaikesta kurjasta, märästä, pimeästä ja hikisestä, tulee KurkoCup takaisin. Suunta Jyväskylä, Vaajakosken Terä ja jo toisen kerran vierailevana järjestäjänä Xe4 viihdyttävät hulluja seitsemän osakisan verran. Jo 14.10 startataan ensimmäiseen lähtöön Nyrölän postimerkin kokoisella kartalla. Loppuohjelma löytyy alempana tältä sivulta. Kannattaa kiinnittää huomiota, että legendaarinen järjestäjäkaksikko Reyman&Jeah huolehtivat toiseksi viimeisellä kerralla kurkoilijoiden elämyksistä. Ohjeet myös alla.

Kurkoillaan kun tavataan!

2.10.2009
Kurkocup 2009! Haasteita H:sta A:han!

Huomaathan, että tänä vuonna kurkoillaan keskiviikkoisin!

1. ke 14.10. klo 19 Nyrhökurko
2. ke 21.10. klo 19 Hirvaskurko
3. ke 28.10. klo 18 Tikkakurko
4. ke 4.11. klo 18 Mullikurko
5. ke 11.11. klo 18 Horrorkurko
6. ke 18.11. klo 18 Sääkskurko
7. ke 25.11. klo 18 Finalkurko Opastus Finaaliin Könkkölään


Kilpailuohjeet:

Kurkocup on Suunta Jyväskylän ja Vaajakosken Terän järjestämä yösuunnistusaiheinen kilpailujen sarja, jonka kurkokilpailut järjestetään pääosin pimeässä metsässä. Tänäkin vuonna on yksi Rasti E4:n järjestämä osakilpailu.

Sarjat:

Kolme cupsarjaa, Kurkot (miehet), Kurkottaret (naiset ja alle 16-vuotiaat nassikat) ja Lerppakurkot (ainakin yli 40-vuotiaat gubet).

Lähdöt:

Tapahtuvat osin yhteislähdöllä osin väliaikalähdöillä ilmoitettuina aikoina. Ole ajoissa paikalla ettet jää Kurkojunasta.

Matkat ja maksimiaika:

Kurkoilumatka on maastokohtainen 30-60min, joskus toki on pidempiäkin kurkoiluja nähty... Eli kilometreissä 4-7km. Jos maasto on lumen valtaama yli 5-10cm korkeudelta, niin silloin on suosittava polkurikkaita ja mahdollisimman turvallisen kurkoilun mahdollistavia kulku-uria. Erilaisia teemoja voi olla tänä vuonna myös tarjolla...

Kaikissa sarjoissa on käytössä maksimiaika, joka on 120 minuuttia. Yli 2 tunnin ajan juosseet hylätään ja näille kurkoilijoille annetaan lisäksi yhden kurkoilun kestävä kurkoilukielto. Maksimiaikasääntöä ei noudateta kurkoiluissa, joissa voittajan aika sarjassa on yli 60 minuuttia tai jos järjestäjän sukunimestä löytyy kirjainyhdistelmä Reiman.

Rastit ja leimaus:

EMIT-leimaus. Kilpailijoiden on täten huolehdittava oma EMIT-kortti mukaan kilpailuun. Rastit on merkitty maastoon pääsääntöisesti heijastimella ja EMIT-leimasimella tai vastaavalla.

Toiminta kilpailupaikalla:

1) Lueta korttisi sisään. Tästä tiedetään ketkä jäävät metsään ja voidaan ryhtyä etsintätöihin.
2) Nollaa korttisi ennen lähtöä. Ja muista tehdä nämä osat 1 + 2 tässä järjestyksessä.
3) Käy oikeilla rasteilla kurkoilun aikana. Muista että jury on armoton, väärillä rasteilla käyneet hylätään kurkovarmasti.
4) Maalileimauksen jälkeen pura korttisi tietokoneelle (250-leimasin).
5) Ihastele miten alistit kavereita kurkoilussa!

Kartat:

Kartat ovat eri normein (mittakaavat 1:2000-20 000) tehtyjä, erilaisten kartoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä maastosta (taideteoksia) ja kartoissa on valmiina ratapainatus ja joskus jopa rastimääritteet.

Opastus:

Opastus kurkoilupaikoille löytyy osakilpailuluettelon linkeistä, kunhan ne ehditään sinne upottaa.

Maksut:

Kurkokilpailukohtainen 4 euroa/kerta. Myynnissä on myös pahasti addiktoituneille kurkokorttia tasahintaan 21 €, joka sisältää kaikkien seitsemän kurkoilukerran osanottomaksut. Joitakin hajanaisia kurkokortteja saatetaan myös jaella epämääräisin ei valoa kestävin perustein.

Palkinnot:

Kurkocupin yhteiskilpailussa kilpaillaan arvokkaista kiertopalkinnoista. Vuodelta 2008 kurkotitteleitä puolustavat Tuomas Kari, Merja Rantanen ja Ossi Heikkilä.

Pistelaskusysteemi:

Kurkokilpailuvoitosta saa 20 pistettä, toisesta sijasta 17 ja kolmannesta sijasta 15. Tämän jälkeen 12,11,10 jne. Jokainen radan läpäissyt saa kuitenkin 1 pisteen ja pelkästä matkaan uskaltautumisestakin puolikkaan. Yhteispisteisiin lasketaan kuuden parhaan kilpailun pisteet, joista yksi on joka tapauksessa Kurkofinaali. Tuli pisteitä tai ei.

Tasapelin kohdatessa se joka oli finaalissa parempi voittaa. Jos näinkään ei saada selvyyttä??... verrataan voittoja, kakkostiloja, kolmostiloja jne., niin pitkälle, että voittaja saadaan selville.

Cupin organisaattorit:

Vesa Klemettinen p. 0400 790805 Email: vesa.klemettinen_pp.nic.fi
Jyrki Saarivaara p. 040 5454469 E-mail: jyrki.saarivaara_kolumbus.fi

Onnea 16. kerran järjestettävään kurkoiluun!