20.9.2005
SM-VIESTISSÄ LOISTAVA SUORITUS

Terähenki näkyi viikonlopun SM-kisoissa vakuuttavalla tavalla. Jonne teki sen, mitä osaa lauantain SM-pikamatkalla ja toi Terälle kauden toisen Suomen mestaruuden. Sunnuntaina koko Terän (kolmos)ykkösjoukkue näytti osaamisensa. Muille ei jäänyt paljon jossiteltavaa, sillä jäimme osuuksien nopeimmille ajoille vain minuutin. Jones(1"), Hessu(19") ja Jonne(40"). Uskomattoman varmaa tekemistä, mikä ei ole mahdollista kuin kovalla itseluottamuksella, mikä puolestaan on saatu huolellisella valmistautumisella.

Terässä on ollut niin hyvä tekemisen meininki koko vuoden, että paremmasta ei väliä. Onneksi olen saanut olla siinä mukana, ja tietysti myös rakentamassa koko terästiimiä. Varmuudella voin sanoa, että tuskin Pasin kanssa vuosi sitten uskoimme näin onnistuneeseen kuvioon, vaikka luotimme pyyteettömään tiimityöhön. Tulos voi olla nähtävissä heti tai sitten viiveellä, kun ryhdytään hommiin tosissaan ja keskitytään olennaiseen. Terälle on tullut tulosta ensimmäisenä vuonna vähintään odotuksien verran, mutta myös nälkää on jäänyt riittävästi tuleville vuosille. Joka tapauksessa Terä ei ole vielä viiltojaan lopettanut, vaan katsomme kohti tulevaa ja haluamme olla ensi kaudella yksilöinä sekä joukkueena vahvempia ja taitavampia.

Vaikka MC-finaali Italiassa on vielä suunnistamatta, haluan kiittää kaikkia terähengessä mukana olleita. Vaajakosken Terän uusi nousu onnistui yli odotusteni. Tehkäämme teräilmiöstä pysyvää vahvistamalla vanhaa, harjoittelemalla hetkessä ja kehittämällä koko ajan uusia kujeita, jotta pysymme etulinjassa. Terällä voi olla tästä lähtien vain yksi tavoite: Vahvistaa Suomen asemaa suunnistusmaailman huipulla.

-jani-