25.7.2005
MM-KISOIHIN LÄHTÖTUNNELMIA


Jos MM-kisoihin lähtiessä voi tuntea olevansa valmis, niin minä olen. Ainakin olen valmis tekemään juuri sen, minkä osaan, ja muutahan urheilijalta on turha vaatia. Kokemusta minulla on MM-kisoista enemmän kuin riittävästi, sillä olen lähdössä jo viidensiin MM-kisoihini. Hiukan nurinkurisesti jo toiset kisani Tampereella ovat tähän asti olleet parhaat kisani, tosin maastot sopivat minulle siellä hyvin, ja pari viime vuotta on mennyt ilman henkilökohtaista mitalia. Tänä vuonna toivottavasti pystyn muuttamaan tämän kehityksen, sillä muuten minun on turha jatkossa keikkua mukana. Jos on joskus voittanut MM-mitalin, niin muuta tavoitetta kisoille ei voi asettaa kuin mitalin saavuttamisen. Valmistautuminen on tänä vuonna ollut parasta mahdollista, mitä pystyn toteuttamaan, joten selittelyille ei ole sijaa. Lähden siis tekemään parhaani niillä eväillä, mitä minulla on päässäni ja kehossani...ja nautin!

MM-katsastukset sujuivat yli odotusteni, vaikka tiesin pystyväni riittävän koviin suorituksiin. Kuitenkin ylivoimaiset voitot normaali- ja keskimatkalta olivat yllätys. Keskimatkalle panostaminen on tuottanut tulosta, sillä olen tänä vuonna onnistunut kaikissa tärkeissä keskimatkan kisoissa. MM-kisoissa on kuitenkin ohjelmassani sprintti ja normaalimatka sekä toivottavasti viesti. MM-kisaohjelmassa se tarkoittaa kilpailua joka toinen päivä, minkä pitäisi olla kuumista ja kosteista olosuhteista huolimatta mahdollista toteuttaa täydessä iskussa loppuun asti. Ensimmäinen kisa 8.8. maanantaina eli tasan kahden viikon päästä. MM-sprintti on 10.8. ja MM-normaali 12.8. sekä viesti 14.8. Viestissä toivon saavani vastuuta ankkurina, jos olen huippukunnossa tai toisella osuudella, jos ankkuriksi löytyy vielä kovemmassa kunnossa oleva mies.

Viimeiset kovat harjoitukset olen tehnyt kotioloissa ja valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan. 18.7. maanantaina Himoksella normaalimatkan kova harjoitus ja 23.7. lauantaina Multamäessä ja Hietasyrjässä Laukaan alueella sprintin karsintaa ja finaalia vastaava harjoitus. Harjoitusten perusteella olen siis valmis. Viimeinen askel on sitten huippusuoritusten tekeminen Japanissa. Huippusuorituksiin pystyminen edellyttää nauttimista, nöyryyttä ja rauhallista mieltä. Näitä kolmea asiaa erityisesti lähden hakemaan Japaniin MM-joukkueen mukana kymmenen päivää ennen MM-kisojen alkua, jotta pystyn tekemään sen, minkä osaan. Nauttikaa kesästä, kun sitä vielä on jäljellä!

-jani-