pika/idre

16.7.2002
MC-PIKA 'Idre' 5.7.2002


Tähän kisaan kerääntyi ylimääräinen lataus ja voimakas halu tehdä todella kova suoritus. Karsinta sujui suunnitelmien mukaan sujuvasti edeten ja voimia säästäen. Melkoisen kivikkoista maastoa, joten vauhti ei päätä huimannut. Illan finaalissa oli erikoisuutena World Gamesissa kokeiltu parilähtö kolmella lenkillä, joista viimeinen kaikille sama.

Tällaisessa kisassa korostuvat juoksuvauhti, paineensieto ja tuuri, jos kovakuntoinen ja taitava kaveri sattuu lähtemään varvauksessa eteen samalle lenkille ja vielä tuorein voimin - eikun peesiin! Itselläni oli kisan aikana kova lataus siksi, että kisa oli mulle kiertueen viimeinen startti. Näin nälkä kasvoi kuin itsestään ja fiilis oli mitä parhain, vaikka finaali alkoi vasta puoli kahdeksan illalla. Naiset juoksivat oman kisansa alta pois ja kuulimme lähtöpaikalle, että kivikkoa on vähemmän ja että vauhtia saa pitää. Tuntui hyvältä.

Johan Näsman lähti kanssani samaan aikaan, mutta jäi taka-alalle alusta lähtien. Ensimmäisellä lenkillä oli pieniä vaikeuksia kartan ollessa ruotsalainen... Suunnistus alkoi sujua kuitenkin hyvin, jolloin vauhtia pystyi pitämään. Viimeiselle lenkille lähtiessä olin johdossa (Pasi lähti myöhemmin), mutta Näsman vain 12sek perässä, lähes näkötuntumassa. Lenkin toista rastia hiukan hapuilin, mutta loppu sujui vauhdilla. Näsman sai todeta, ettei saa kiinni, vaikka selkä välillä edessä vilahteli. Lopussa oli mahtava taisteluhenki ja puristin jokaisen otettavissa olevan sekunnin viitoituksella. Olinkin loppuviitoituksella 3sek nopeampi kuin kukaan muu!, mikä olikin tarpeen, sillä takana oli tulossa yksi hurja eikä toinenkaan niin kurja.

Pasi porhalsi ensin ja jälleen kerran hoiti homman tyylillä - mahdoton mies. 23sek nopeampana Pasilla oli varaa antaa 8sek eroa kiinni viitoituksella. Viimeinen jännityksen kohde oli Valstad, joka tuli hitaasti kiiruhtaen ja sekunnit kuluivat - luulin jo, että sekunnit olisivat vaihtuneet yksin edukseni, mutta sama aika tuli. Viimeisellä rastille Valstadin etu oli 6sek. Niinpä jaoimme toisen sijan. Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen päivän esitykseeni. Pasille ei vaan tunnu tällä hetkellä voivan mitään. Odotan vielä normaalimatkan sujuvaa suoritusta. Silloin Pasikin saattaa joutua jopa antautumaan...

-jani-