normaali/tynset

15.7.2002
MC-NORMAALI 'Tynset' 1.7.2002


Lihakset aamusta alkaen kipeän oloiset ja olo hiukan epävarma. Yritin muistella kahden vuoden takaista mc:ia FIN5-viikon yhteydessä, jolloin takaa-ajoon verrytellessä lihakset todella kipeät, mutta kisassa kulki kuin unelma. Muulloin tämmöistä ei olekaan tapahtunut. Nytkin verrytellessä väsymystä ja lihasarkuutta. Vasen polvi kipeähkö jo neljättä viikkoa, mikä vie rentouden juoksusta tiellä ja polulla täydessä vauhdissa. Muuten kaikki olikin hyvin.

Lähdin joka tapauksessa täynnä uskoa kykyihini. Maasto oli mieletöntä, upeaa jäkäläkangassupikkoa ainakin alkumatkasta. Se lisäsi intoa. Tarkoitus oli tehdä nöyrää suunnistustyötä - rasteilta rauhallinen lähtö ja kartalla mahdollisimman tarkasti kiinni. Ykköstä ennen pieni ajanhukka kaarroksen ja pysähdyksen takia n. 20sek, mutta homma rupesi sujumaan. Vitoselle pohjat hyvän reitinvalinnan ansiosta. Seiskalle 10sek koukku.

Kasille ensimmäinen haasteellinen reitinvalintaväli. Päätin kiertää reilusti oikealta nousua välttäen. Juoksu tuntui melko kevyeltä ja ajatus toimi hyvin, sillä happi työntyi sisään ja veri virtasi ongelmitta. Yhdelletoista pitkä reitinvalintaväli ja kierto vasemmalta - paljon tietä ja polkua. Rastia hapuilin 30sek, mutta Mamleevin pummatessa 2min siirryin kisan johtoon. 13:lla rastilla oltiin Pasin kanssa suunnilleen tasoissa. Sitten tein aimo kämmin. Tiesin olevani hiukan alempana rinteessä. Aukolla luulin kuitenkin nousseeni riittävästi ja polkua ylittäessäni tein samaistusvirheen, joka oli ratkaiseva rastin ollessa tiheikön takana.

Tiheässä 5m:n käyräväli tuntuu vieläkin selvemmältä nousulta näkyvyyden ollessa huono. Tämä minun olisi pitänyt huomioida. Mutta ei, en noussut tarpeeksi ja luulin kumpareeksi pientä nenää. Koukkasin rastin alapuolella lenkin, jolloin tajusin virheeni. Nousin riittävästi rastille. Ajanhukkaa n. 1,5min ja harmitus suuri. Loppu sujui hyvin pientä hapuilua lukuunottamatta ja sain Pasia kiinni (huom. väliajoissa Pasilla liian nopeita aikoja emitin kellon hidastaessa aikaa). Eroa jäi 50sek. Kisa ei ollut kovinkaan rankka, mistä tasaisuus kärjessä johtui. Loppusuoralla tein pohjat, kun kaikki huusivat minua rääkkiin, kun sekuntipeliä oli. Kolmoisvoitto tuli 9sek turvin. Kaikkien aikojen suomalaisuoritus miehissä - upeaa olla moisessa osallisena.

-jani-