sprint/röros

15.7.2002
MC-SPRINT 'RÖROS' 30.6.2002


Aamulla pienellä lenkillä oli tilaisuus vielä tutustua Rörosin katukuvaan ja pieniin sokkelokujiin. Käytin runsaasti aikaa tähän kevyesti hölkkäillen. Karsinta käytiin aamupäivällä kaupungin laidalla. Finaalissa puolestaan juostiin museokaupungin kujia pitkin sekä hiekkakasoja kierrellen ja välillä jokeakin ylittäen.

Karsinnassa maastoa oli radan alkuosa, mutta suunnistus helppoa. Mielenkiintoista oli kolmen miehen samanaikainen lähtö minuutin välein kolmelle karsintaradalle. Tällainen järjestely oli uutta minulle. Tungostakin lähestulkoon oli. Ratani ensimmäinen rasti oli kuopan pohjalla. Juoksin ensin sen vierestä tai melkein hyppäsin yli ja jouduin palaamaan takaisin, n. 10sek virhe. Loppu sujuikin hyvin ja toinen sija Mamleevin jälkeen.

Finaali käytiin vasta illalla ja olo tuntui veltommalta koko ajan startin lähestyessä. Verrytellessä olo hiukan parani, mutta alkua lukuunottamatta juoksu kisassa yhtä tuskaa. Karsinnassa olin passaillut, olo oli hyvä ja hengitys rauhallista ja syvää. Finaalissa lihakset kipeät ja päästä huippasi. Kuudennella rastilla olin vielä kärjen tuntumassa, mutta sitten rasitus alkoi aiheuttaa ajatuskatkoksia ja virheitä.

Seiskalle tein huonon suunnitelman, kasille olisi pitänyt juosta suoraan joen yli, eikä kiertää sillan kautta ja ysille pikkukujilla omaa typeryyttä virhe, joka maksoi n. 20sek. Sitten päästiin maaston(niityn) puolelle ja homma sujui hyvin. Lopussa vielä kaupunkiin ja viimeinen pitkä väli ajatuskatkoksen vuoksi huonosti - hetken luin väärälle rastille, jolloin mokasin reitinvalinnan, 20sek tappiota. Yhteensä 56sek ero kärkeen muodostuikin näistä virheistä, mutta edellisillan futismatsi oli kuitenkin vikatikki.

-jani-