17.6.2002
PWT-OSAKILPAILU VIERUMÄELLÄ 14.6.2002


Vierumäen PWT-osakilpailu oli ensimmäinen "puistokisa", jossa etukäteen uskoin mahdollisuuksiini. Raskas rata sopisi myös hyvin. Viime vuoden Jippo-voiton jälkeen uskoni sprinteissä menestymisen mahdollisuuksiin kasvoi huomattavasti. Mutta kylläpäs kisa oli sekoilua, mutta vain SI-järjestelmän osalta.

Maailman cupin avauskiertueella kolauttamani polvi vaivasi koko viikon ja tuntui Vierumäelläkin avausvetoja ottaessa. Kisassa onneksi polvi unohtui nopeasti ja suunnistus sujui. Juoksu kulki paremmin kuin odotin, ja mielenkiintoinen puolen minuutin lähtövälikokeilu antoi lisätsemppiä. Raskas maasto teki olon mukavaksi, kun hapotuksesta on oppinut nauttimaan. Jyrkkien mäkien väliset tasaiset olivat vaikeimpia, mutta tsemppiä löytyi pienen, mutta äänekkään yleisön kannustuksen soidessa korvissa.

Maaliin tullessa fiilis oli hyvä, sillä olin tehnyt lähes virheettömän suorituksen ja vauhtikin tuntui erinomaiselta. Alkoi jännityksen minuutit, sillä olin alkupään lähtijä. Tiesin, että Pasi ja Yuri ovat kovimmat kilpakumppanit. Odotin Pasin pystyvän 15 sekuntia nopeampaan suoritukseen, mutta Yuri yllätti kovalla suorituksella - kisahan käytiin suurelta osin kunnon maastossa.

Kisan seuraaminen oli todellista jännitystä ja jopa farssia, sillä niin tasainen oli kärki, eikä kukaan tuntunut olevan varma virallisista tuloksista. Pasin hetkellinen hylkäys ja Yurin aikasekoilut aiheuttivat tv-lähetyksessä suuria ongelmia, eikä niin hyvää mainosta lajille. Positiivista oli se, että saimme kuulla maamme laulun palkintojen jaossa. Olisihan se ollut hienoa ottaa suomalaisten ensimmäinen pwt-osakilpailuvoitto. Seuraava yritys Ruotsin Skaraborgissa o-ringenin välipäivänä. Silloin koitetaan iskeä. Nyt tuntuu, että täytynee ottaa ohjelmaan loput pwt-kisat, jotka käydään syksyllä Ranskassa ja Italiassa.

-jani-