12.8.2009
KISAKUNTO ON LÖYTYNYT

Sivujeni päivitys tapahtuu harvakseltaan, kun tärkeämpiä asioita ilmaantuu jatkuvasti. Tärkein asia on tietysti reilun 2v ja juoksee ympäri kotia. Myös Laurin sivujen päivitys menee omien sivujeni päivityksen edelle, mutta yritän nyt laittaa jotain yhteenvetoa kesän tapahtumista.

Heinäkuun alku meni nuorten MM-kisoissa Italiassa valmentajana ja OMa Taivainen otti kauan kaivatun poikien kultamitalin keskimatkalta. Edellinen kulta on veli-Jonnen pikakulta Bulgariasta tasan 10v sitten. Sellainen huomio suunnistushistoriasta, että virallisista nuorten MM-kisoista pojilla ei taida olla yhtä ainoaa kultaa pitkältä matkalta. Muistaakseni Mikael Boström voitti Ruotsissa (1990) poikien kultaa epävirallisissa MM-kisoissa. Ainakin kaksi hopeaa (Ikonen ja Heikelä) ja useampi pronssi (mm. Tölkkö ja minä) on Suomeen saatu.

Oma kisakuntoni on kesän aikana löytynyt. Jukolassa ei lihaksisto vielä toiminut optimaalisesti maastossa, eikä poluillakaan ollut herkkua. Heinäkuun alussa kulku alkoi löytyä, mutta suunnistussuorituksessa se näkyi vasta O-Ringenillä. Vaikka kokemusta on runsaasti, parantuneen vauhdin yhdistäminen suunnistukseen ei onnistu sormia napsauttamalla. Suunnistuksen ehdoilla on kuitenkin aina mentävä, jos haluaa kehittyä suunnistajana. O-Ringenillä keskimatkan kisa sekä toisen osakilpailun pitkähkö matka olivat hyvää omaa suunnistusta ja nautin niistä todella. Tuntuu, että maksimihapenotto ja sitä kautta sprinttisuoritukset tai lyhyehköt juoksusuoritukset (alle 20min) eivät ole vielä vanhalla hyvällä tasolla. Muuten pohja huippusuorituksille on jo olemassa:)

HL-sprintti lauantaina ei sujunut alun puolesta parhaalla tavalla, mutta suunnistustekniset pätkät sujuivat siinäkin hyvin. Vauhti olisi riittänyt 15min pintaan, mutta sitä onnistumista ei tullut vieläkään. Sen sijaan sunnuntain eGames oli 4/5 osaa radasta aivan huipputekemistä. Tunsin, että vauhti on hyvä ja nautin suunnistuksesta. Rastilta 13 maaliin (25 rastia) etenin kohtuullisen kovatasoisessa kisassa samaa vauhtia nopeimpien rastiväliaikojen kanssa, kun huomioidaan marginaali toiseksi nopeimpaan väleillä, joilla olin nopein. Välillä 14-15 sain hyvää 10s ja 17-18 8s. Aika hieno pätkä oli ja ennen kaikkea suunnistus oli huipputekemistä.
Täältä näet rastiväliajat: Awot-analyysi / eGames H21A ja täältä reittini: eGames reittihärveli

Kisoissa tuli hieman takapakkia, kun nilkka muljahti loppumatkasta, mutta se tuskin vaarantaa loppukautta. Löysä nilkka on jatkon kannalta ongelma, kun luut kolahtaa kunnon teippauksesta huolimatta vastakkain. Kuitenkin satsaus ensi kauteen kiinnostaa ja syksylläkin SM-mitali on tavoitteena.

-jani-