23.12.2008
HARJOITTELU PUREE KUIN KOIRA LUUTA

Muutama viikko "oikeaa" harjoittelua takana, pitkiä juoksulenkkejä ja matolla tehtyjä reippaita intervalleja joitakin plakkarissa. Laadukas harjoitus puree enemmän kuin hyvin. Jokainen edellistä kovempi harjoitus tuntuu korvissa suhisten kehittävän kuntoa, joka ei olekaan enää kovin heikko. Suolana olen tehnyt viiden vuoden tauon jälkeen lähes maksimivoimaa uskalluksen rajoissa kyykäten kuuden viikon ajan, ja tuntuu ihan toimivalta tällä hetkellä. Motivaatio on löytynyt kuin itsestään, kun treenatessa tulee hyvä olo ja kehitystä tapahtuu. Tästä on kaiken lisäksi helppo harjoitella nousujohteisesti kevättä kohti.

Tärkeintä on nauttia harjoittelusta, mutta jokaisen onnistuneen harjoituksen jälkeen myös tavoitteita tulee mieleen. Olisihan se kiva vielä pärjätä - jo ensi kesänä. Kuitenkin täysin ilman paineita, niin ulkoisia kuin sisäisiäkin. Jos vaikka sopivasti sparraisi nuorempia, joilla tavoitteet ovat MM-kisoissa ensi kesänä. Itselläni ne ovat vasta Trondheimissa 2010. Sen sijaan Tiomila ja Jukola ovat hienoja tapahtumia. Niihin voisi ihan tosissaan yrittää.

Urheileminen on hyvä harrastus ja elämäntapa. Lisäksi se antaa voimia tehdä töitä valmennuksen parissa, joissa ympyröissä ensi vuonna olen esillä enemmän, ehkä, kuin suunnistajana. Jalan ehdoilla mennään ja ilman tiukkoja tavoitteita pystyn lepäämään silloin, kun jalalle tuntuu tarpeelliselta. Tosi kovia harjoituksia en ole vielä testannut, eikä jalka tietenkään täysin oireeton ole. Kaikkinensa kuitenkin todella hyvä. Ensimmäinen testi on tarkoitus juosta 10.1. Silloin katsotaan todellinen kunto ja tilanne. Jos yhtään itseäni olen vuosien varrella oppinut tuntemaan, niin hyvä tästä vielä tulee:)

RAUHALLISTA JA VOIMIA LISÄÄVÄÄ JOULUA KAIKILLE!

-jani-