19.2.2008
TÄYSILLÄ JALKAA KUNTOUTTAEN
BEMER 3000 AUTTAA PALUUSSA JA PALAUTUMISESSA

Leikkauksesta on kulunut 10 viikkoa ja kuntoutus on ollut vuoristorataa. Pari kertaa on jänteeseen tullut tulehdusreaktiota, mutta viime viikonloppuun asti tuli pidempi parempi jakso. Pystyin hiihtämään jo muutaman pertsan lenkin ja juoksua olen lyhyissä pätkissä kokeillut. Viikonloppuna rasitusta kertyi kuitenkin liikaa ja nyt kantapään reuna ärtyilee. Taas on maltettava ottaa iisimmin muutama päivä. Vaikka en ole asettanut itselleni tiukkoja tavoitteita paluun suhteen, enkä mieti vielä tarkasti tulevan kauden kuvioita, kuntoutan jalkaani täysillä. Pyrin tekemään sen niin hyvin kuin osaan, sillä nälkää oikeaan harjoitteluun ja ensi kesän kisoihin on ihan hirveästi.

Yksi tärkeä apu paluuseeni ja jatkossa myös treeneistä ja kisoista palautumiseen on BEMER 3000 signal plus. Tämä sveitsiläisen tiedemiehen suunnittelema sähkömagneettiseen bemer-impulssiin perustuva laite on Sveitsin olympiakomitean urheilijoiden käytössä ollut jo vuosia ja viime vuonna impulssia kehitettiin vaikuttamaan kehoon tehokkaammin. BEMER 3000 vaikuttaa lääketieteellisten tutkimusten perusteella verisuoniin tehostaen hapenkuljetusta ja kuona-aineiden poistoa sekä lisää immuunivastetta. Sitä käytetään myös monien sairauksien hoidossa. Vajaan kahden viikon kokemuksella uskon, että laitteesta on hyötyä palautumiseen. Sveitsiläiset suunnistajat ovat Simen ja Vronin johdolla käyttäneet laitetta harjoittelunsa tukena, joten en enää anna tasoitusta sveitsiläisille;)

Kuntoutuksen ollessa vielä kesken muuta varmaa ei voi sanoa, kuin että Lauri-poika on tukenut isäänsä vaikean jakson aikana enemmän kuin ikinä voisi tietää. Olen ollut onnellisessa asemassa voidessani seurata Laurin kasvua joka päivä läheltä, mikä ei olisi ollut todennäköistä ilman vammaa. Kauan ei mene, kun Lauri jo viipottaa niin, ettei perässä pysy. Tällä hetkellä on kivointa leikkiä istuen ja peruutella ympäri kämppää.

-jani-